x

Odbojkašice Srbije sa maksimalnim učinkom do osminefinala EP

Odbojkašice Srbije sa maksimalnim učinkom do osminefinala EP Foto: OSSRB

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni vicešampion Evrope, plasirala se u osminu finala XXXIII EP 2023. kao prvo plasirana u A grupi. Srbija je večeras u Gentu u poslednjoj, petoj utakmici u A grupi savladala Belgiju sa 3:0, po setovima 25:13, 25:13 i 25:, posle  minuta igre.


Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2023 održaće se u periodu od 15. avgusta do 03. septembra 2023. godine, Belgiji, Estoniji, Nemačkoj i Italiji, u organizaciji Odbojkaškog saveza Belgije, Odbojkaškog saveza Estonije, Odbojkaškog saveza Nemačke i Odbojkaškog saveza Italije, a pod pokroviteljstvom Evropske odbojkaške federacije (CEV).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u odbojci za žene 2023


Rutinski su izabranice Đovanija Gvidetija odigrale meč protiv Belgije i zabeležile petu pobedu u grupi. Sve u našoj selekciji u Gentu, ali i sve u Srbiji zabrinula je Tijana Bošković, koja se požalila na povredu na početku drugog seta. Najbolja svetska odbojkašica se požalila na bol u peti i nije se više vraćala u igru, a prve informacije iz naše reprezentacije govore da ne bi trebalo da se radi o ozbiljnijoj povredi.


Seniorke Srbije će u osmini finala u Briselu igrati protiv Švedske u nedelju, 27. avgusta, a naknadno će biti određeno da li će se igrati od 17.00 ili 20.00 časova.


Direktne prenose utakmica EP 2023. možete gledati na RTS i TV Arena Sport. (Izvor: OSSRB)


Datum: 24.08.2023. Autor: OSSRB

PROČITAJTE JOŠ...