x

Košarkašice Srbije na startu EP protiv Turske

Košarkašice Srbije na startu EP protiv Turske Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak od 15.00 časova započinje odbranu šampionskog trofeja na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i Izraelu. Protivnik Srbije u ljubljanskoj dvorani «Stožice» biće reprezentacija Turske.


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023 održaće se u periodu od 15. do 25.  juna  2023. godine, u Izraelu i Sloveniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Izraela, Košarkaškog savez Slovenije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023


-Dobro smo radile u ovih mesec dana i spremne smo stigle u Sloveniju. U odnosu na prošlo leto kada smo se pripremale četiri meseca za Svetsko prvenstvo, sada nismo imale toliko vremena, ali smo samo nastavile i nadovezale se na taj rad. Nije bila potrebna nikakva adaptacija. Za to treba da zahvalimo našim starijim saigračicama, jer nam daju dodatno samopouzdanje kako bi igrale našu igru. Mi ih i dalje pratimo, jer smo došle da pokušamo da popunimo mesta koja su upražnjena odlaskom brojnih igračica. Mislim da smo uigrane i spremne za prvu utakmicu na Evrobasketu protiv Turske, koja će ujedno biti i najzahtevnija. Mislim da će prvo mesto u grupi zavisiti od te utakmice. Imaju veoma dobre igračice, dobar su i uigran tim. Treba da uđemo u duel sa najvećim fokusom. Biće najteži meč, ali mislim da smo spremne – rekla je Jovana Nogić, srpska reprezentativka.


Košarkašice Srbije stigle u Ljubljanu


U grupnoj fazi Srbiju očekuju još dueli sa Slovačkom u petak od 20.45 i sa Mađarskom u nedelju u 15.00 časova. Prvoplasirani tim plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani za prolaz među osam najboljih ekipa Starog kontinenta morati da razigravaju sa timovima iz grupe C u kojoj se nalaze Slovenija, Francuska, Nemačka i Velika Britanija. (Izvor: KSS)


Datum: 14.06.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...