x

Košarkašice Srbije stigle u Ljubljanu

Košarkašice Srbije stigle u Ljubljanu Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je u Ljubljanu, gde će od četvrtka na Evropskom šampionatu braniti titulu šampiona. 


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023 održaće se u periodu od 15. do 25.  juna  2023. godine, u Izraelu i Sloveniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Izraela, Košarkaškog savez Slovenije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023


Selektorka našeg tima Marina Maljković na put je povela 12 košarkašica: Ivanu Racu, Sašu Čađo, Nevenu Jovanović, Aleksandru Crvendakić, Ivon Anderson, Draganu Stanković, Jovanu Nogić, Kristinu Topuzović, Mašu Janković, Tinu Krajišnik, Ivanu Katanić i Minu Đorđević.


-Pripreme su proletele, kao i svaki put bilo je i teških trenutaka i utakmica koje nisu ličile na ono što smo mi želele u tom trenutku. Ali, vremenom smo osetile naš napredak i generalno smo uspele da neke stvari popravimo. Drago mi je da sa takvim osećajem čekamo Evropsko prvenstvo. Na svakom takmičenju, prva utakmica je najvažnija i najteža i potpuni fokus je na toj utakmici. Najbitnije je da su sve igračice zdrave, potpuno spremne i fokusirane. Očekujem težak meč, Turska je ekipa koju nikako ne treba potceniti. Dobro se poznajemo, njihove igračice igraju u dobrim klubovima koji igraju Evroligu. Pristupićemo maksimalno fokusirano i dati sve od sebe za ostvarimo tu prvu pobedu, jer bi nam to kasnije olakšalo put – rekla je kapitenka Srbije Tina Krajišnik.


Prvu utakmicu u dvorani Stožice, Srbija će odigrati u četvrtak, 15. juna od 15 časova protiv reprezentacije Turske. Potom je u petak od 20.45 protivnik naših košarkašica selekcija Slovačke, a u nedelju u 15 časova, u poslednjem kolu grupe, Srbija će se sastati sa Mađarskom. (Izvor: KSS)


Datum: 13.06.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...