x

Pobeda košarkašica Srbije protiv Kine pred odlazak na Eurobasket

Pobeda košarkašica Srbije protiv Kine pred odlazak na Eurobasket Foto: MN press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u novobeogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“  u prijateljskoj utakmici, poslednjoj pred put u Sloveniju na Evrobasket, odabrani tim Kine. Izabranice Marine Maljković kontrolisale su rezultat od samog starta i na kraju su slavile veoma ubedljivo sa  86:55 (24:11, 23:15, 19:17, 20:12).


Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023 održaće se u periodu od 15. do 25.  juna  2023. godine, u Izraelu i Sloveniji, u organizaciji Košarkaškog saveza Izraela, Košarkaškog savez Slovenije i Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u košarci za žene 2023


Srbija je odigrala veoma kvalitetno u svim segmentima. Naše reprezentativke su bile preciznije sa svih pozicija, a imale su više skokova (34-29), asistencija (23-12), ukradenih lopti (13-5) i manje prodatih lopti (16-22).


Najefikasnija u timu Srbije bile su Ivon Anderson i Jovana Nogić sa po 16 poena, dok je Maša Janković ubacila 12. Na drugoj strani kod Kine Jang Šuju je postigla 16, a Vang Siju 13 poena.


„Većim delom utakmice protiv Kine odradile smo stvari koje smo zamislili. Opet, treba reći da Kina je sada igrala bez bar pet najboljih košarkašica. Neke su u WNBA, neke nisu tu na ovoj njihovoj turneji po Evropi. Ali hajde da kažem, ovom poslednjom probom sam zadovoljna. Što se nas tiče, to je kao i uvek jedan dobro poznat sistem, određeni broj utakmica, to se nikada ništa nije menjalo. Bilo je i dobrih i loših stvari. Sada kad vratim film, Novi Zeland, Belgija, Crna Gora, ono u Francuskoj svakako nije bilo dobro. Francuska je i sad jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje. Ima jako dobar tim i jako dobre mlade igračice“, istakla je selektorka Srbije Marina Maljković.


DVORANA: Hala sportova Ranko Žeravica. SUDIJE: Song Hon Lu, Jelena Smiljanić, Vladimir Jevtović.


SRBIJA: Raca 6, Čađo, Jovanović 2, Crvendakić 8, Anderson 16, Stanković 8, Nogić 16, Topuzović, Janković 12, Dugalić, Krajišnik 6, Katanić 3, Zec 1, Đorđević 8.


KINA: Li Vei 9, Juan, Manman, Jifan, Siju 13, Veina, Šuji 16, Ru 2, Ćinju, Žengći 7, Linge, Song 9, Šuaj, Ju.


Srbija sutra putuje u Sloveniju gde od 15. juna brani šampionsku titulu na Evropskom prvenstvu, dok Kina od 26. juna učestvuje na šampionatu Azije koji će se igrati u Australiji. (Izvor: KSS)


Datum: 12.06.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...