x

Nema zime za budućnost Radničkog

Nema zime za budućnost Radničkog Foto: SPD Radnički

U omladinskoj školi rukometnog kluba Radnički u širokom spektru dece koja se bave ovim trofejnim sportom, egzistiraju dečaci koji rukometne veštine stiču duži vremenski period u sali Prve kragujevačke gimnazije. Pod budnim okom kvalifikovanih, licenciranih trenera, iz treninga u trening napreduju i dokazuju da šumadijski superligaš nema razloga za brigu kada je budućnost rukometa u pitanju.

Podeljeni u dve uzrasne grupe, najbolji su dokaz da je Radnički zauzeo pravi kurs u dugotrajnom razvoju kluba.

Nakon par godina provedenih sa prvim ekipama vratio sam se radu sa decom. Godište 2011. i mlađe je jako talentovano i veliko je zadovoljstvo raditi sa njima. Još uvek se upoznajemo, oni sa mojim načinom rada, ja s njihovim vrlinama i manama i nadam se da će sve biti na obostrano zadovoljstvo. Raduje i zajednički odlazak na kamp u organizaciji našeg kluba, gde će oni pored savladavanja rukometnih veština, osetiti i kako je biti deo ekipe, zatim će imati mogućnosti upoznavanja i druženja kroz razne igre sa drugim selekcijama u klubu, tako da verujem da će im biti interesantno, edukativno i jako lepo provedeno vreme na Kopaoniku, reći su trenera mlađe od pomenutih generacije Vladimira Mladenovića.

Za razliku od ove uzrasne kategorije koja je svoj kvalitet na mnogobrojnim turnirima iskazala u mini rukometu, generacija 2009. i mlađe se već jedan određeni period takmiči u rukometu, gde je već pokazala potencijal koji poseduje.

Generacija koju predvodim broji 18 dečaka i na okupu su četiri godine, što je veoma važno u stvaranju uspešnog i respektabilnog tima. Imamo sjajne uslove za rad i dalji napredak, tako da od ovih dečaka očekujem mnogo u daljem razvoju. Učešćem na mnogobrojnim turnirima, profilisali smo kostur ekipe, stil igre i smatram da će u daljoj budućnosti zakucati na vrata prvog tima. Napomenuo bih da sa čuvarima mreže radi trener golmana Rodoljub Kurandić, a u sastavu je popunjen na svim pozicijama, tako da za svako mesto u timu konkuriše po par igrača. Od sledeće sezone će se takmičiti u ligi mlađih kategorija i smatram da će kroz prvenstvo pokazati sav svoj talenat i potencijal, izjavio je tvorac ove generacije, trener Dejan Radević.

Datum: 13.06.2023. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...