x

Košarkaški savez Srbije čestita Nikoli Jokiću na velikom uspehu!

Košarkaški savez Srbije čestita Nikoli Jokiću na velikom uspehu! Foto: KSS

Reprezentativac Srbije Nikola Jokić postao je NBA šampion sa ekipom Denver Nagetsa! Uz to, dvostruki MVP NBA lige je proglašen za najboljeg igrača finalne serije!


Košarkaši savez Srbije čestita Nikoli Jokiću na velikom uspehu!


Nagetsi su tako osvojili prvu titulu u istoriji kluba i NBA lige, a značajne zasluge ima i naš Ognjen Stojaković, dugogodišnji trener u stručnom štabu Denvera, kome takođe čestitamo.


U velikom finalu, ali u dresu Majami Hita, učestvovao je još jedan član našeg nacionalnog tima, i to u svojoj debitantskoj sezoni u najjačoj ligi sveta, Nikola Jović.


Košarkaši Denvera savladali su Majami Hit finalnoj seriji rezultatom 4:1 i osvojili NBA prsten, pošto su u petom meču serije kao domaćini pobedili sa 94:89. Centar Denvera je u poslednjoj utakmici finala zabeležio 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije.


Jokić je u finalnoj seriji prosečno beležio 30 poena, 14 skokova i sedam asistencija po meču.


Naš reprezentativac je ove sezone oborio mnoge NBA rekorde, a plej-of je završio kao lider po postignutim poenima, skokovima i asistencijama i tako postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je u tri najvažnije statističke kategorije bio najuspešniji u doigravanju. Jokić je sa ukupno 11 tripl-dablova u plej-ofu apsolutni rekorder NBA lige, pošto je još u polufinalnoj seriji protiv Lejkersa pretekao legendarnog Vilta Čemberlena koji davne 1967. godine zabeležio sedam tripl-dablova.


Nikola Jokić je tako postao peti srpski košarkaš koji je osvojio titulu šampiona NBA lige posle Darka Miličića 2004. godine sa Detroitom, Peđe Stojakovića 2011. sa Dalasom, Ognjena Kuzmića 2015. godine sa Voriorsima i Nemanje Bjelice koji je prošle godine trijumfovao sa Golden Stejtom. (Izvor: KSS)


Datum: 13.06.2023. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...