x

Školarci Beograda uživali u Igri i druženju sa glumcima

Školarci Beograda uživali u Igri i druženju sa glumcima FOTO: BAŠS

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa serijom aktivnosti. Na red su došli završni dueli osnovaca (četvrti razredi Osnovnih škola) u igri Između dve vatre. Učestvovalo je 12 škola, a timovi su bili podjednako sastavljeni od dečaka i devojčica. Igralo se po grupama i posle sjajnih mečeva usledilo je polufinale. 


Na kraju OŠ "Lazar Savatić" u finalu je slavila protiv OŠ "Sanja Marinković" iz Zemuna, osvojivši zlatnu medalju. 


Bronzana medalja pripala je dečacima i devojčicama iz Osnovne škole "Karađorđe" sa Voždovca, pobedom nad OŠ "1300 kaplara" sa Zvezdare.


Završne mečeve pratili su poznati glumci Isidora Građanin i Slaviša Čurović, koji su zajedno sa legendom atletike dr Danetom Koricom delili medalje.


Mečeve su gledali i Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS),  Vuk Bjelanac (član UO) i drugi.


Treba reći da programe Beogradske asocijacije za školski sport podržava Grad Beograd, preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenja se održavaju u 16 sportova i učešće je potpuno besplatno za decu sportiste.


- Kada vidite da deca uživaju u sportu, kada vidite osmehe, zaista nema lepšeg osećaja. Bravo za sve klince. Igra između dve vatre je omiljena u školama širom Srbije. Hvala i Gradu Beogradu koji pomaže naše programe, gde školarci sportisti uživaju tokom školske godine u raznim sportovima ali i drugim dešavanjima koje Beogradska asocijacija za školski sport organizuje - istakao je Nemanja Radović, predsednik BAŠS.


Kako nas je obavestio Slobodan Đurić, generalni sekretar asocijacije, tokom letnjeg raspusta nema stajanje. U planu su edukacije o sprečavanju nasilja i o bezbednosti dece na internetu, besplatni programi sporta u nekoliko beogradskih opština i akcija edukacije školaraca u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda. 


Datum: 06.06.2023. Autor: BAŠS

PROČITAJTE JOŠ...