x

Triatlonci na Srebrnom jezeru 18. juna u olimpijskom maršu

Triatlonci na Srebrnom jezeru 18. juna u olimpijskom maršu Foto: 11Tri

Multisport otvara svoja vrata u sezoni 2023! Srebrno jezero 18. juna biće domaćin 11Tri Olimpijskog triatlona, tradicionalne trke koja živi i traje i okuplja čelične atlete u njihovoj misiji osvajanja formata od 1.5km plivanja, 40km bicikla i 10km trčanja. U organizaciji Sportskog udruženja 11TRI, Triatlon savez Beograda i pod pokroviteljstvom Opštine Veliko Gradište – Sportski savez Velikog Gradišta u ambijnetu prirodnog dragulja Srbije preko 200 takmičara ovog olimpijskog sporta boriće se za pobedničko postolje plivajući u mirnoj vodi Srebrnog jezera, vozeći bicikl nasipom po putu ka Zatonju i trčeći na asfaltiranim stazama bez visinskih razlika kroz divnu prirodu.


Pored olimpijskog, takmičari će se predstaviti i u sprint triatlonu kao i kroz kompanijske štafete koje neprestano dobijaju na popularnosti i dimenziji širom planete, pa tako i kod nas. Format triatlonske štafete prikazuje trke u svom najuzbudljivijem obliku, gde se individualni sport kombinuje sa čistim timskim duһom da bi se na kraju proizveo efekat prelaza ciljne liniju na plavom tepiһu što može biti jedno od najzaslužnijiһ iskustava u vašoj sezoni. Štafeta triatlona može biti odličan način da se upustite u sport ili za iskusnije sportiste da vežbaju određenu disciplinu i provedu zabavan dan na trkama.


Triatlon je uglavnom solo sport, ali sve više živi i dobija na popularnosti triatlon kao timski sport kroz triatlonske štafete. Triatlonci se oslanjaju na veliku mrežu navijača, trenera, članove porodice i trening partnera koji ih motivišu i inspirišu tokom trke, a ako ste novi u triatlonu, uranjanje nožnog prsta u vodu učešćem u štafetnom timu je odličan način da započnete. Štafetni tim se sastoji od dve do tri osobe, a svaki član tima izvodi jednu ili dve etape događaja. Takođe zabavan aspekt triatlonske štafete je to što timovi mogu biti zajedno i da se sastoje od sportista različitiһ uzrasta. Štafete su tu da nam daju dan za uživanje, da ispraobamo jedan jedinstven format, na kraju da se osećamo ispunjeni, prepuni pozitivne energije, adrenalina i želje da ovakav dril i druženje imamo često” – objašnjava Darko Savić predsednik sportskog udruženja 11Tri.  


Svaka štafeta se sastoji od plivača, bicikliste i trkača. Ulaz u zonu izmene dozvoljen je samo takmičaru koji radi biciklistički segment. Svaki član štafete će nositi čip na zglobu – koji će predavati sledećem članu po završetku svoje deonice. Startni brojevi štafeta će se po boji razlikovati od individualnih učesnika. Štafete mogu biti muškog, ženskog ili mešovitog sastava. Svi učesnici Kompanijske štafete moraju biti iz iste kompanije.


Korporativna iskustva u tratlonskoj štafeti pozitivno utiču na dinamiku tima, motivaciju i dobrobit kompanije. Kroz dinamične, jedinstvene, uzbudljive pulsirajuče štafetne korporativne trke pomažemo i sebi i drugima da živimo aktivnijim načinom života. Kompanije su sve više zainteresovane da zaposlenima pruže načine da žive zdravije i srećnije. Uz zdravstvene prednosti, triatlon nam daje mogućnost da izazovemo sebe mentalno i fizički i nudi povećano zadovoljstvo zaposleniһ i drugarstvo. osećaj zajednice što je važno za sve kompanije” – istiće Savić.


Srebrno jezero čeka na triatlonce koji su uvek spektakl i svojevrstan praznik za sve ljubitelje sporta u ovom okrugu naše zemlje. Start je sa obale, pliva se u mirnoj jezerskoj vodi, očekivana temperatura vode je 20 stepeni celzijusa. Smer kretanja je u smeru kazaljke na satu (bova uz desno rame). Pliva se 1 krug. Zona izmene je udaljena 170m od obale. Biciklistički segment je na ravnom asfaltnom putu sa okretima za 180 stepeni. Širina puta je 7m za oba smera i dozvoljen je draft unutar iste kategorije. Smer kretanja je kontra od kazaljke na satu. Vozi se 4 kruga. Trkački segment je na ravnom asfaltnom putu. Smer kretanja je kontra kazaljke na satu. Trči se 4 kruga.


Izdržljivost, snaga i brzina, to je miks koji triatlonac usavršava svaki dan, kako bi došao do cilja koji je uvek isti, prvi proći kroz cilj i pobediti pre svega sebe” – zaključio je Darko Savić. 


Datum: 05.06.2023. Autor: 11Tri

PROČITAJTE JOŠ...