x

Uspešno održan B, C, D turnir - Kragujevac 2023

Uspešno održan B, C, D turnir - Kragujevac 2023 Foto: BASS

U sali Druge kragujevačke gimnazije u nedelju, 04. juna 2023, održan je B, C, D turnir – Kragujevac 2023


Više od 70 takmičara iz Kragujevca, Kruševca, Kraljeva, Petrovca na Mlavi, Pančeva, Zrenjanina, Kikinde, Novog Sada i Beograda učestovalo je ovog vikenda na B, C i D turniru koji je u organizaciji Badminton kluba Ravens KG održan u Kragujevcu. U sjajnoj atmosferi i uz pravi sportski duh, takmičari su se nadmetali u muškoj i ženskoj, kao i u konkurenciji muških, ženskih i mešovitih parova.


Na pobedničko postolje u muškom singlu B turnira popeo se Vanja Rašeta iz beogradskog kluba Clear, koji je sa partnerom Đorđem Stepanovićem (BK Beograd) osvojio i prvo mesto u konkurenciji muških parova.  Najuspešnija takmičarka u konkurenciji žena pojedinačno bila je Kruševljanka Teodora Latas (BK Zmajevi). U parskim konkurencijama istakla se Maša Aleksić iz BK Dinamo koja je osvojila zlatne medalje u konkurenciji ženskih parova zajedno sa Mionom Filipović (BK Beograd), kao i u konkurenciji mešovitih parova sa Uglješom Mihajlovićem iz BK Clear.


Najbolji u pojedinačnim konkurencijama na C turniru bili su Zmaj Dragan Antić u muškoj i Čarna Mihajlović (BK Clear) u ženskoj konkurenciji. U konkurenciji parova, zlatna medalja otišla je u ruke muškom dublu BK Ravens iz Kragujevca Andreji Todoroviću i Marku Šundiću, Kraljevčankama Miljani Veselinović i Mini Đukić u ženskom dublu, kao i Ivanu Stefanoviću i Veri Đorđević (BK Beograd) u konkurenciji mešovitih parova.


Na D turniru igrali su se mečevi u konkurenciji muškaraca I žena pojedinačno, kao i muških parova. Zlatna medalja u ženskom singlu pripala je takmičarki iz BK Beograd Maji Tunić, dok je Prvoslav Nikolić iz BK Kraljevo zauzeo prvo mesto u muškom singlu, a u paru sa klupskim saigračem Đorđem Pirićem i u konkurenciji muških parova.


"Velika nam je čast bila da ugostimo preko 70 takmičara iz cele Srbije. Publika je, zaista, imala priliku da uživa u fantastičnim neizvesnim mečevima i svim čarima badminton sporta kao jedne od najatraktvnijih olimpijskih disciplina. Zahvaljujemo Badminton savezu Srbije i gradu Kragujevcu, kao i Sportskom savezu grada Kragujevca na podršci u organizaciji još jednog uspešnog turnira u našem gradu i održavanju tradicije koja, sada već, traje preko 20 godina." izjavio je Andreja Todorović predsednik UO i trener BK RAVENS KG.


Pokrovitelji B, C i D turnira – Kragujevac 2023 bili su Ministarstvo sporta Republike Srbije, Badminton savez Srbije, Grad Kragujevac i Sportski savez Kragujevca uz pomoć prijatelja - kompanija „Tin šped, „Victor”, „Siboasi”, „Koka Plus”, „Prizma Kragujevac”, „Printex sport” i „Favola Pizza”.


Spisak svih osvajača medalja možete pogledati OVDE.


Datum: 05.06.2023. Autor: Badminton savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...