Održana svečana skupština RSS

Svečana Skupština Rukometnog saveza Srbije održana je danas u beogradskom hotelu Hajat. RSS je izabrao novi znak, a dodeljena su specijalna priznanja za 65 godina, kao i nagrade i priznanja najuspešnijima u prethodnoj godini. Za najbolje internacionalne igrače izabrani su Sanja Damnajnović i Momir Ilić.

Predsednik Velimir Marjanović je ovom prilikom predložio je da se u periodu od februara do maja bira novi predsednik UO RSS-a. Predlog da se to uradi doneo je iz ličnih i rukometnih razloga pre svega zbog brojnih obaveza koje ga čekaju u narednom periodu i učestvovanje u osnivanju i radu Srpske narodne partije, a sa druge strane rukometni razlog - u potrebi za novom energijom i neadekvatnom odgovoru društva na uspehe srpskog rukometa u smislu izostanka ulaganja u srpske klubove. Takođe poručio je da veruje da će na ovo odgovorno mesto doći stručnjak u oblasti rukometa. Na ovu poziciju bi mogao da bude izabrana osoba koja ima veliko iskustvo u ovoj sferi u poslednjih 20 godina, neko od mladih uspešnih i iskusnih rukometaša, ili bivši poznati reprezentativac ili reprezentativka.

Na devetoj redovnoj Skupštini čelni ljudi RSS izneli su ostvarene rezultate u prethodnoj godini, kao i plan i program za narednu, 2015. godinu. Izabran je novi logo Rukometnog saveza Srbije.

RSS ove godine obeležava i 65 godina rada i postojanja Saveza u Srbiji. Zajedno sa Sportskim žurnalom RSS je nagradio najbolje u prethodnoj godini. Najbolji internacionalni igrači su Sanja Damnjanović rukometašica danskog Viborga, i Momir Ilić koji igra za mađarski Vespremn.

"Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene, ovo mi je podstrek za budućnost da budem još bolja. Volela bih da se i sledeće godine pojavim na ovom mestu i da osvojim nagradu. Čestitam igračici Anđeli Janjušević, ona je veliki talenat. Poručila bih joj da nastavi sa uspesima i da čuva svoju zlatnu levu ruku", rekla je Sanja Damnjanović, reprezentativka Srbije.

Za najuspešniju igračicu iz Srbije izabrana je Anđela Janjušević, koja nastupa za Radnički iz Kragujevca i član je reprezentacije Srbije, a za najuspešnijeg igrača Dejan Zlatanović golman RK Železničar iz Niša. Za najuspešnijeg trenera izabran je Đorđe Ćirković, trener Vojvodine, a posebno priznanje dobio je reprezentativac Srbije u rukometu na pesku Marko Pavlović.

"Ove godine, za 65 godina postojanja rukometa u Srbiji, odlučili smo da promenimo i znak RSS-a, simbolično, za početak novog perioda. Imali smo uspešnu godinu i period za sobom, pre svega osvojili smo dve medalje i bili smo tri puta domaćini. Možemo da se pohvalimo da smo među četiri evropske zemlje koje imaju medalje u obe konkurencije, pored Srbije tu su i Danska, Španija i Švedska. Imamo još dosta da radimo i u 2015. godini, po pitanju reformi i daljeg napredovanja u sferi obrazovanja i usavršavanja. U narednoj godini fokus će biti na informacionim tehnologijama u rukometu, jer je u savremenom svetu ovo je veoma važno", istakao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

RSS je uručio i posebne nagrade sponzorima i prijateljima rukometa Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu Srbije, SP "Lasta", Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu, Kaštel Ečkoj, Dunav osiguranju, Radio- televiziji Srbije, Telekomu Srbije.

Datum: 26.12.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...