x

Održana svečana skupština RSS

Održana svečana skupština RSS
Svečana Skupština Rukometnog saveza Srbije održana je danas u beogradskom hotelu Hajat. RSS je izabrao novi znak, a dodeljena su specijalna priznanja za 65 godina, kao i nagrade i priznanja najuspešnijima u prethodnoj godini. Za najbolje internacionalne igrače izabrani su Sanja Damnajnović i Momir Ilić.

Predsednik Velimir Marjanović je ovom prilikom predložio je da se u periodu od februara do maja bira novi predsednik UO RSS-a. Predlog da se to uradi doneo je iz ličnih i rukometnih razloga pre svega zbog brojnih obaveza koje ga čekaju u narednom periodu i učestvovanje u osnivanju i radu Srpske narodne partije, a sa druge strane rukometni razlog - u potrebi za novom energijom i neadekvatnom odgovoru društva na uspehe srpskog rukometa u smislu izostanka ulaganja u srpske klubove. Takođe poručio je da veruje da će na ovo odgovorno mesto doći stručnjak u oblasti rukometa. Na ovu poziciju bi mogao da bude izabrana osoba koja ima veliko iskustvo u ovoj sferi u poslednjih 20 godina, neko od mladih uspešnih i iskusnih rukometaša, ili bivši poznati reprezentativac ili reprezentativka.

Na devetoj redovnoj Skupštini čelni ljudi RSS izneli su ostvarene rezultate u prethodnoj godini, kao i plan i program za narednu, 2015. godinu. Izabran je novi logo Rukometnog saveza Srbije.

RSS ove godine obeležava i 65 godina rada i postojanja Saveza u Srbiji. Zajedno sa Sportskim žurnalom RSS je nagradio najbolje u prethodnoj godini. Najbolji internacionalni igrači su Sanja Damnjanović rukometašica danskog Viborga, i Momir Ilić koji igra za mađarski Vespremn.

"Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene, ovo mi je podstrek za budućnost da budem još bolja. Volela bih da se i sledeće godine pojavim na ovom mestu i da osvojim nagradu. Čestitam igračici Anđeli Janjušević, ona je veliki talenat. Poručila bih joj da nastavi sa uspesima i da čuva svoju zlatnu levu ruku", rekla je Sanja Damnjanović, reprezentativka Srbije.

Za najuspešniju igračicu iz Srbije izabrana je Anđela Janjušević, koja nastupa za Radnički iz Kragujevca i član je reprezentacije Srbije, a za najuspešnijeg igrača Dejan Zlatanović golman RK Železničar iz Niša. Za najuspešnijeg trenera izabran je Đorđe Ćirković, trener Vojvodine, a posebno priznanje dobio je reprezentativac Srbije u rukometu na pesku Marko Pavlović.

"Ove godine, za 65 godina postojanja rukometa u Srbiji, odlučili smo da promenimo i znak RSS-a, simbolično, za početak novog perioda. Imali smo uspešnu godinu i period za sobom, pre svega osvojili smo dve medalje i bili smo tri puta domaćini. Možemo da se pohvalimo da smo među četiri evropske zemlje koje imaju medalje u obe konkurencije, pored Srbije tu su i Danska, Španija i Švedska. Imamo još dosta da radimo i u 2015. godini, po pitanju reformi i daljeg napredovanja u sferi obrazovanja i usavršavanja. U narednoj godini fokus će biti na informacionim tehnologijama u rukometu, jer je u savremenom svetu ovo je veoma važno", istakao je predsednik RSS Velimir Marjanović.

RSS je uručio i posebne nagrade sponzorima i prijateljima rukometa Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu Srbije, SP "Lasta", Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu, Kaštel Ečkoj, Dunav osiguranju, Radio- televiziji Srbije, Telekomu Srbije.

Datum: 26.12.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...