Udovičić i Kolašinac otvaraju ADAS seminar o dopingu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvoriće seminar Antidoping agencije Srbije (ADAS seminar o dopingu) posvećen najnovijim promenama u svetskom antidoping Kodeksu, vrhovnom zakonu u borbi protiv dopinga u sportu (22. januar, 12 sati, Dom omladine, Makedonska 22).

U uvodnom delu, koji će biti otvoren za javnost, pored ministra Udovičića, govoriće i naš atletičar i Olimpijac Asmir Kolašinac i predsednik odbora za doping kontrolu Antidoping agencije Srbije dr Nenad Dikić.

U pauzi nakon uvodnog dela biće organizovane izjave za medije. 

Cilj seminara je da se predstavnici sportskih saveza, lekari, treneri, sportisti i svi koji su uključeni u sport, upoznaju sa novim svetskim antidoping kodeksom koji stupa na snagu naredne godine.

Tokom seminara učesnicima će biti predstavljene najvažnije promene Svetskog antidoping kodeksa, izmene kodeksa vezano za kažnjavanje sportista i osoblja koje prati sportiste, međunarodni standardi za testiranje i istraživanje, kao i međunarodni standardi za izuzeće radi terapijske upotrebe.


Datum: 22.01.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...