x

Golmanske rukavice - Predator Zones

Golmanske rukavice - Predator Zones
Adidas je predstavio novu kolekciju „Predator Zones“ golmanskih rukavica za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2014. godine u Brazilu. Dizajnirane su u saradnji sa najboljim golmanima sveta i savršeno su prilagođene potrebama savremenog golmana. Rukavice odlikuje prepoznatljiv crno-beli dizajn adidas „Battle Pack“ kopački, koje c´e nositi adidas igrači ovog leta, na turniru u Brazilu.

U saradnji sa vodec´im golmanima, uključujuc´i Manuela Nojera (Manuel Neuer),  Ikera Kasiljasa (Iker Casillas) i Petra Čeha (Petr Cech) adidas je usavršio inovativni koncept tri zone, usmeren ka ključnim elementima u odbrani svakog golmana. Ove tri zone su: “punching zone”, dizajnirana da pruži maksimalnu snagu golmanu, obezbeđujući istovremeno i neophodnu fleksibilnost, “grip zone” je ključni deo rukavice za koji se koristi mešavina lateksa jedinstvena za adidas, kako bi se postiglo najbolje moguće prijanjanje, i “abrasion zone” dizajnirana tako da zaštiti dlan od povreda, pružajući snagu i fleksibilnost koja je potrebna golmanima.

adidas je lansirao “Predator Zones” rukavice u crno-belom dezenu za “Predator zone Pro™” kolekciju, u skladu sa dizajnom i bojom adidas “Battle Pack” kopački. “Grip zone” i “punching zone” su obojene crveno, da se istaknu dva najznačajnija dela rukavice. Iker Kasiljas (Iker Casillas) će ih po prvi put nositi tokom finala UEFA Lige šampiona, a potom će i svi adidas golmani, tokom Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu. Kolekcija predstavlja povratak klasičnom crno-belom dezenu u adidas “Sve ili ništa” kampanji za Svetsko prvenstvo 2014.godine u Brazilu. Crno-beli dizajn predstavlja težak izbor koji će igrači morati da donesu na terenu u Brazilu – izbor da idu na sve ili ništa.

Španski kapiten Iker Kasiljas (Iker Casillas) je izjavio: “Ono što ove rukavice čini tako posebnim jeste upravo činjenica da smo mi, golmani, bili uključeni u svaku fazu izrade rukavica. Poslali su nam rukavicu bez oznaka, kako bismo obeležili delove koje su nam najvažniji, tako da su sve tri zone dizajnirane tako da prate naše potrebe. Idem na najvec´i turnir na svetu i znam da imam najbolje moguc´e rukavice. To je ono što pravi razliku.”

Frenk Vejgl (Frank Weigl), adidas senior menadžer za fudbalske proizvode, rekao je: “Sarađujući sa golmanima, bili smo u stanju da utvrdimo koji su, prema njihovom mišljenju, ključni delovi rukavica. U krajnjoj liniji, golmani su oni koji će nositi proizvod na glavnim turnirima. adidas ‘Predator Zones’ su prošle kroz opsežno testiranje na terenu i sa amaterima i sa profesionalnim golmanima širom sveta. Kroz različita testiranja uspeli smo da usavršimo najmoderniji dizajn koji odgovara upravo onom što golmani traže kada govorimo o rukavicama. Sigurni smo da će adidas “Predator Zones” doživeti uspeh na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014. u Brazilu i šire.” 
 
Autor: Cvijeta Radović Objavljeno: 15.07.2014.

PROČITAJTE JOŠ