x

Adizero f50 crazylight

Adizero f50 crazylight
Nakon nedavnog lansiranja Samba Primeknit, adidas sa ponosom otkriva još jednu inovaciju koja će promeniti fudbal: adizeroT f50 crazylight. Sa neverovatnom masom od samo 135g, adizeroT f50 crazylight je najlakša kopačka ikada napravljena. Težina je umanjena za neverovatnih 20 odsto u odnosu na aktuelne adidas adizeroT f50.
Prethodnih nedelja, adidas je dokazao svoju vodeću poziciju u fudbalskim inovacijama predstavljajući prvu pletenu kopačku na svetu (adidas Samba Primeknit); zatim inovativu kopačku koja spaja dva elementa u jednu celinu, kopačku i čarapu. U skladu sa konceptom lansiranja adizero 99g kopačke u inovativnoj adidas-fudbal laboratoriji, u Londonu prošle godine, adidas nastavlja da pomera granice i sa ponosom primenjuje sve nove tehnologije u kreiranju adizeroT f50 crazylight.

adidas tim za inovacije razvio je potpuno novu, super-laku kožu sledeće generacije, koja značajno smanjuje težinu gornjeg dela kopačke, dok istovremeno garantuje visoki kvalitet i performanse. Uglađen dizajn u obliku strele, crne i zelene boje, koji naglašava utisak kretanja napred, završava se jarko narandžastim prepoznatljivim znakom sa tri pruge. 

Pored stavljanja nove super-lake kože na gornji deo, preuređena je i SPEEDTRAXION konfiguracija krampona na đonu, kako bi se povećala brzina i fleksibilnost, ali istovremeno ne povećavajući ukupnu težinu kopačke. Šara na đonu ugravirana je laserom, kojoj je dodata premium prevlaka kako bi se umanjila težina i garantovala sjajan celokupan dizajn. Osnova konstrukcije đona je SPRINTFRAME, jak, ali super-lak donji deo, koji omogućava igračima savršeno izbalansiranu kopačku.

adidas je dominirao u fudbal "super-lakoj" kategoriji još od 2010., sa predstavljanjem adidas adizeroT f50,i nastaviće to da čini sa adizeroT f50 crazylight. Od njihovog predstavljanja, čuvene f50 kopačke nosili su velikani kao što je četvorostruki Ballon d Or nosilac zlatne lopte, Leo Mesi, Geret Bejl, Arjen Roben i Luis Suarez. adizero crazylight je već uzburkao košarku, a sa ovom poslednjom inovacijom u fudbalu adidas nastavlja da pomera granice super-lakih performansi u sportu.

Nove adizeroT f50 crazylight kreirane su u saradnji sa najboljim svetskim igračima i na terenu će ih ekskluzivno nositi Geret Bejl, koji uskoro zvanično debituje u ovim kopačkama na terenu kada se Real Madrid susreće sa Šalkeom u okviru utakmica Lige Šampiona.

Dajući izjavu pre debitovanja u adizeroT f50 crazylight, Geret Bejl je rekao: "Već sam ih isprobao tokom treninga i osećaj je sjajan. Jedva čekam da ih nosim na terenu. Superlake kopačke mi definitivno daju prednost u odnosu na konkurenciju, i što su kopačke lakše to sam ja brži i okretniji. Nadam se da ću postići nekoliko golova u njima tokom narednih nedelja."

O adidas fudbalu
adidas je globalni lider u fudbalu. Zvanični je sponzor i partner najvažnijih fudbalskih turnira u svetu, kao što su FIFA Svetski kup, FIFA Kup Konfederacija, UEFA Liga šampiona, UEFA Liga Evrope i UEFA evropskih prvenstava. adidas je i sponzori nekih od najvećih svetskih klubova, uključujući Real Madrid, FK Bajern Minhen, AC Milan, Flamengo i Čelsi. Neki od najboljih svetskih igrača na adidas spisku su Leo Mesi, Geret Bejl, Mesut Ezil, Dani Alveš, Oskar, Ćavi, Karim Benzema i Bastijan Švajnštajger.
 
Autor: Dušica Radojković Objavljeno: 14.07.2014.

PROČITAJTE JOŠ