x

F50 adiZero

F50 adiZero
U Hercogenaurah-u, 2010 - adidas je sa ponosom predstavio najlakšu kopačku koju je ikada napravljena, F50 adiZero. Revolucionarna nova obuća ima za neverovati samo 165 grama i sastavljena je pomoću vodećih industrijskih tehnologija, zbog čega je najlakša i najbrža adidasova kopačka ikada stvorena.

Lionel Messi bio je prvi igrač koji je nosio karakterističnu kameleonsku ljubičastu, belu i svetlucavu  liniju boja  tokom Svetskog prvenstva u fudbalu  FIFA World  Cup 2010. Najbolji fudbaler na svetu za 2010. godinu  prema odluci FIFA, rekao je: "Oduševljen sam koliko je laka nova patika F50, jedva da je osećam na nogama. Brzina je veoma važan deo moje igre a nošenje kopačke  najlakše na svetu nadam se da ću biti još brži i da ću poboljšati svoju igru tokom najznačajnijeg takmičenja ove godine!" 

Potreba za brzinom u savremenom fudbalu nikada nije bila veća, gde milimetri ili delići sekunde mogu da odluče ko je dobio a ko izgubio utakmicu. adidas je odgovorio na ovaj zahtev sportista i ponovo je stvorio pravila brzine pretvarajući legendarnu F50 patiku u najlakšu adidas obuću koja je ikada napravljena.

Aubrey Dolan, Senior Product Manager adidas fudbala izjavio je: "Igrači poput Mesija su nam stalno govorili da žele patike koje mogu da im obezbede veću brzinu.  Igrači hoće prvi da dođu do lopte, tako da smo odlučili da napravimo pomak i kreiramo lagan proizvod koji može da se iskoristi na vrhunski način." 

Patiku F50 adiZero nosiće igrači za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu FIFA World CupT 2010.  Kameleonsku ljubičasto-belu svetlucavu patiku ekskluzivno će nositi  Lionel Messi, Steven Pienaar (Južna Afrika), Jozy Altidore (SAD), Shunsake Nakamura (Japan), Salomon Kalou (Obala slonovače), Arjen Robben (Holandija) i Lukas Podolski (Nemačka), dok će kopačke boje sunca, crne sa zlatnom linijom nositi  David Villa (Španija), Samir Nasri (Francuska), Jermain Defoe (Engleska) i Johan Vonlanthen (Švajcarska). Patike će se biti u prodaji  od 24. maja 2010. u adidas prodavnicama Perormance sporstke marke širom sveta.

Patika F50 adiZero je revolucuionarna, sadrži najlaganije materijale i vrhunsku tehnologiju koja je doprinosi težini od 165 grama. Da bi se postigla zadata težina, patika je razvijena tako da bude lagana što omogućava širi đon i peta koji prenose optimalnu snagu kroz patiku, što je kritično za proizvod male težine.   

Gladak novi SprintSkin gornji deo obuće napravljen je tako što koristi samo jedan inovativan sloj sintetičkog mikrofibra poliuretan (PU) koji  smanjuje ukupnu težinu i omogućava obući da prijanja uz stopalo kao druga koža, pojačavajući udobnost same obuće. F50 adiZero koristi asimetrično paralelno vezivanje koje stvara veliku površinu, slobodnu za šut za optimalan kontakt sa loptom dok perforirani uložak  Ultra Light smanjuje težinu i povećava brzinu. 

Nova inovativna postojanost obogaćena je novim ekskluzivnim spoljašnjim materijalom Sprint Frame sačinjenim korišćenjem trodimenzionalnih mostova radi kreiranja stabilnosti i potpore stopalu.  Po uzoru na šiljke za sprint, spoljašnost poseduje novu revolucionaranu trouglastu konfiguraciju držača koja omogućava maksimalno ubrzanje i potrebnu podršku za kritične  bočne i centralne pokrete. U fudbalu nije sve u pravolinijskoj brzini.  

Da bi se igraču dodala stabilnost i potpora, površina sadrži internu mrežu obruča termo poliuretana (TPU), kao i jedan TPU donji ram koji omogućava stabilnost i potporu za bočne i centralne pokrete i štiti površinu obuće od trenja,  stvarajući  uglađen, stilski legendarni izgled.
 
Autor: Jasmina Krstić Objavljeno: 08.07.2014.

PROČITAJTE JOŠ