x

Ultra trail Stara planina 2022

Ultra trail Stara planina 2022

9. Ultra trail Stara planina (Ultra Kleka) održaće se u periodu od 10. do 12. juna 2022. godine, na Staroj planini, u organizacji Saveza ekstremnih sportova Srbije.


Skajraning takmičenje na Staroj planini predstavlja nezaobilazan događaj u svetu planinskog trčanja koji svake godine privlači sve veći broj učesnika iz svih delova sveta, a istovremeno promoviše potencijale ove netaknute planine u  oblasti avanturizma i aktivnog odmora. Skajraning podrazumeva trčanje na planinskim vrhovima i neuređenim terenima, tehničkim deonicama i vertikalama. Ultra trail Stara planina - Ultra Kleka je treća trka od sedam planiranih u ovoj sezoni u organizaciji Skyrunning Asocijacije Srbije i Crne Gore. 


Nebeski trkači iz dvadeset i pet zemalja na Staroj planini ovog vikenda


Ovogodišnji Ultra trail Stara planina održaće se na Staroj planini, u skladu sa pravilima Saveza ekstremnih sportova Srbije.


KO? 9. Ultra trail Stara planina

ŠTA? skajraning, ultra trail

KAD? 10. - 12. jun 2022. 

GDE? Stara planina 


Stara planina je jedna od najlepših i najočuvanijih planina Srbije, sa raznovrsnim prirodnim dobrima, bogatom tradicijom i ruralnom kulturnom. Nalazi se u pograničnim delovima Srbije sa Bugarskom (gde se prostire većim delom) i čini deo Karpatsko-balkanskog luka. Dugogodišnja izolovanost zbog pograničnog položaja je uticala i na njeno očuvanje.  Zaljubljenici u prirodu tek počinju da je otkrivaju, dok je mnogi sagledavaju kroz turizam za koji ima potencijala, ali je nedovoljno iskorišćena.


Programom Ultra traila Stara planina predviđeno je održavanje sledećih trka:


Sky Race Dupljak 

Najteža trka, sa ozbiljnim terenom i usponima. Pravi sky race sa deonicama gde se ne može drugačije nego 4×4. Tehničke deonice, dugi usponi. Ukupno 33,6 km sa 2.300 m uspona i spusta. Start je planiran za 11. jun (subota) 2022. godine sa Jabučkog ravništa (Gondola) u 8 č. ujutru, sat vremena nakon trka na 64 i 99 km.


Ultra trail Midžor

Omiljena distanca i staza nebeskih trkača. Ko hoće da uradi svoju prvu ultru ili jednostavno da uživa u Staroj, nema bolje staze. Ova distanca je duplo lakša od skajrejsa, ali nije za podcenjivanje. Ukupno 64 km sa 2.650 m uspona i spusta. Trka kreće 11. juna (subota) 2022. sa Jabučkog ravništa (Gondola) u 7 ujutru zajedno sa trkom na 99 km.


Ultra trail Kopren

Prava ultra, spoj starih staza na 130 i 94 km! Neverovatni predeli, ozbiljan izazov upakovan u 100 km sa 4.700 m uspona i spusta. Ukupno 100 km sa 4.900 m uspona i spusta. Trka kreće 11. juna (subota) 2022. sa Jabučkog ravništa (Gondola) u 7 č. ujutru zajedno sa trkom na 64.



Pravo učešća na Ultra trailu Stara planina imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Ultra trailu Stara planina obavljaće se do 16.05.2022. godine, do 16h, putem online formulara.


Prijave za nebesko trčanje na Staroj planini do 16. maja


Program Ultra traila Stara planina 2022:

Subota, 11. jun 2022.

07:00 - Start Ultra trail Midžor

07:00 - Start Ultra trail Kopren

08:00 - Start Sky Race Dupljak


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 10.06.2022. do 12.06.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Savez extremnih sportova Srbije
Mesto: Stara planina
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: skyrunning.serbia@gmail.com
Web sajt: http://ultrakleka.com
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...