x

Planinska trka Dva vrha Čačka 2022

Planinska trka Dva vrha Čačka 2022

2. Planinska trka Dva vrha Čačka održaće se u nedelju, 28. avgusta 2022. godine, u Ovčar banji, u organizaciji sportskog udruženja Two Peaks Endurance Team u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Čačka.


Ovčarsko – kablarska klisura zajedno sa svoja dva vrha, Ovčarom i Kablarom, meandrima Zapadne Morave i čak 10 manastira predstavlja područje poznato široj javnosti po svojim prirodnim lepotama i spomeničkim vrednostima. Međutim, pored opšte poznatih lokaliteta u Ovčarsko – kablarskoj klisuri, postoji i određeni broj vidikovaca, manastira, staza i izvora koji su sakriveni od javnosti, a koje će upravo trka Dva vrha svim avanturistima razotkriti.


Ovogodišnja planinska trka Dva vrha Čačka održaće se sa startom u centru Ovčar banje


KO? 2. Planinska trka Dva vrha Čačka

ŠTA? planinska trka

KAD? 28. avgust 2022. 

GDE? Ovčar banja 


Programom planinske trke Dva vrha Čačka predviđeno je održavanje sledećih trka: Trail Kablar sa ukupnom dužinom od 12 km i visinskom razlikom od 767 m; Trail Dva vrha sa ukupnom dužinom od 28 km i visinskom razlikom od 1484 m; kao i Trke zadovoljstva.


Obe trke startuju u isto vreme u centru Ovčar banje. Staza sve trkače prvo vodi do vrha Kablara, gde se nalazi jedan od najlepših vidikovaca u Srbiji, što je i prva kontrolna tačka (KT1 – 869 m.n.v.). Zatim se staza spušta ka centru Ovčar banje, prolazeći pored Manastira Ilinje i Manastira Blagoveštenje, što je za učesnike trejla „Kablar“ finiš, a za učesnike trejla „Dva vrha“ druga kontrolna tačka (KT2 – 280 m.n.v.) za nastavak staze koja vodi prema Ovčaru. Staza prolazi preko Zapadne Morave i prelepog Banjskog potoka i valovitim terenom stiže do treće kontrolne tačke (KT3 – 513 m.n.v.), koja se nalazi u zaseoku Dučalovići. Čevrta kontrolna tačka (KT4 – 983 m.n.v.) nalazi se na vrhu Ovčara. Učesnici se spuštaju pored manastira Sretenje do Lovačkog doma, koji predstavlja petu kontrolnu tačku (KT5 – 630 m.n.v.). Staza zatim prolazi blizu Manastira Svete Trojice i, opet, preko Zapadne Morave vodi do finišta u centru Ovčar banje.


Pravo učešća na Planinskoj trci Dva vrha Čačka imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, u apsolutno muškoj i apsolutno ženskoj kategoriji, uz plaćanje startnine.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Planinskoj trci Dva vrha Čačka obavljaće se do 19.08.2022. godine, do 12h, putem online formulara.


Za najuspešnije takmičare/ke Planinske trke Dva vrha Čačka predviđene su sledeće nagrade: Za prva tri mesta u obe kategorije prediviđene su nagrade u vidu jedinstvenog pehara i medalja, kao i vredni robni pokloni partnera trke.


Napomena:

-Pored okrepe organizatora u centru Ovčar banje, u zaseoku Dučalovići i na vrhovima, na Ovčaru se nalaze dva prirodna izvora u blizini Manastira Sretenje i Lovačkog doma.

-Startni paket sadrži sledeće: Eko ceger;  Startni broj; Učesnička medalja; Aktivna majica; Pokloni partnera trke; Ručak

-Sadržaj startnog paketa je podložan promena tokom vremena.

-Cene startnina za trke su sledeće: Trail Kablar = RSD 2.000; Trail Dva vrha =2.500


Program Planinske trke Dva vrha Čačka 2022:

Subota, 27. avgust 2022.

12:00 - 18:00 - Preuzimanje startnih paketa


Nedelja, 28. avgusta 2022.

06:00 - 07:30 - Preuzimanje startnih paketa

08:00 - Start trke Dva vrha Čačka

08:15 - Start trke zadovoljstva

11:00 - Proglašenje prva tri mesta u obe kategorije – Trail Kablar

14:00 - Proglašenje prva tri mesta u obe kategorije - Trail Dva vrha

20:00 - Zatvaranje trke


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 28.08.2022. do 28.08.2022.

Još fotografija:

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: Two Peaks Endurance Team
Mesto: Ovčar Banja
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: dvavrha@gmail.com
Web sajt:
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...