x

Peruničić objavio sastav za prvu fazu priprema za EP 2020

Peruničić objavio sastav za prvu fazu priprema za EP 2020

Selektor muške reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, izabrao je igrače za prvu fazu priprema za Evropsko prvenstvo koje počinje devetog januara u tri države - Austriji, Švedskoj i Norveškoj, po prvi put sa 24 reprezentacije.


Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2020 održaće se u periodu od 09. do 26. januara 2020. godine, u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Austrije, Rukometnog saveza Norveške i Rukometnog saveza Švedske, a pod pokroviteljstvom Evropske rukometne federacija (EHF).


Zanimljivosti EHF EURO


Raspored utakmica i rezultati - Evropsko prvenstvo u rukometu 2020


Reprezentacija se okuplјa u nedelјu 22. decembra u SC "Kovilovo" gde će se obavlјati trenažni proces sve do kontrolnih utakmica sa selekcijom Egipta u Beogradu i Nišu 28. i 29. decembra.


Igrači iz Bundeslige priklјučiće se sastavu prvog januara kada sledi put na turnir "Zlatne lige" u Francuskoj, gde će pored domaćina učestvovati i selekcije Danske i Norveške.Spisak igrača:

-Golmani-

Vladimir Cupara

Todor Jandrić

Nemanja Ilić


-Leva krila-

Nemanja Ilić

Vanja Ilić

Miloš Grozdanić


-Pivotmeni-

Zoran Nikolić

Živan Pešić


-Desna krila-

Bogdan Radivojević

Milan Đukić

Strahinja Stanković


-Bekovi-

Nemanja Obradović

Ivan Mošić

Stevan Sretenović

Milan Milić

Nikola Crnoglavac

Jovica Nikolić

Stefan Vujić

Lazar Kukić

Aleksa Kolaković


Muška rukometna reprezentacija Srbije u grupi A na EP 2020


"Orlovi" stižu u Grac šestog januara, gde će igrati mečeve prve faze takmičenja sa selekcijama Belorusije (9.1), Crne Gore (11.1) i Hrvatske (13.1). Dve najbolјe selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12) u Beču. (Izvor: RSS)

 

Datum: 18.12.2019. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...