Noćni maraton 2014
Peti po redu, Noćni maraton održaće se u subotu, 28. juna 2014. godine, u Novom Sadu, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Fruška Gora.

Ovogodišnji Noćni maraton, koji predstavlja jednu od najposećenijih trka u Srbiji, održaće se kao deo manifestacije Međunarodni Dan Dunava, na Sunčanom keju, sa startom/ ciljem kod fudbalskog igrališta FK Indeks, u Novom Sadu.

Programom noćnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maratonska trka (42,2 Km); Polumaraton (21,1 Km); Mini maraton (6 Km). Takođe, programom manifestacije, svečano otvaranje predviđeno je u 20:00 časova, nakon čega će uslediti start mini maratona u 20:30 časova, dok je start polumaratona i maratona predviđen u 21:45 časova.

Pravo učešća na Noćnom maratonu i propratnim trkama imaće svi zainteresovani, koji se osećaju psiho - fizički sposobnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje startnine.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Noćnom maratonu obavljaće se do 10.06.2014. godine, putem online formulara na sajtu arkfruskagora.org.rs

Za najuspešnije takmičare/ke Noćnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Pehari i pobedničke diplome za pobednike/ce sve tri trke u muškoj i ženskoj konkurenciji. Robne nagrade za pobednike/ce maratonske i polumaratonske trke; Pehari i diplome za najbržeg novosađanina i najbržu novosađanku; Medalje i učesničke diplome za sve takmičare/ke koji uspešno završe neku od trka.

Napomena:
* Prijavni centar nalaziće se na Sunčanom keju, Đačko igralište, nedaleko od Filozofskog fakulteta (ulica Dr Zorana Đinđića 2), Novi Sad.
* Maloletna lica ne mogu učestvovati na maratonskoj trci, a za učešće na Mini maratonu ili polumaratonu moraju priložiti pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.
* Lica koja na dan trke nemaju napunjenih 18 godina su maloletna.
* Najvećim delom staza prati tok Dunava, start i cilj sve tri trke su na Đačkom igralištu, stadion FK Index. Staza je kružna, uslovno rečeno, a dužina kruga iznosi 6700 metara za polumaratonce i 170 metara duži krug za maratonce. Mini maratonci trče jedan skraćen krug 6 km, polumaratonci 3 kruga, a maratonci 6 krugova.
* Staza će biti jasno obeležena i maksimalno obezbeđena, duž staze nalaziće se više od 80 volontera koji se biti zaduženi za bezbednost trkača. Na okretima, kao i na poziciji Start-Cilj, nalaziće se sudije. Na okretima će biće postavljene okrepne stanice, jedna samo sa vodom, a druga će pored vode imati voće, dekstrozu i sl.* Novina u odnosu na predhodne Noćne maratone je što će maratonci i polumaratonci ove godine startovati sa fudbalskog stadiona FK Indeks i trčati počasni krug na istom stadionu.
* Trke su limitirane tako da i najsporiji trkači bez problema mogu da završe svoje trke, a da se pri tome ne remeti organizacija: Maraton  42,2km - limit  6 sati; Polumaraton 21,1 km - limit  3 sata; Mini maraton  6km   -  limit 60 minuta.

Program manifestacije:

20:00 - Otvaranje manifestacije
20:30 - Start mini maratona
21:45 - Start polumaratona i maratona

Više informacija o Noćnom maratonu možete dobiti putem i-mejl adrese maraton@arkfruskagora.org.rs
Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 28.06.2014. do 28.06.2014.

FOTO GALERIJA
Ostale fotografije iz galerije: Noćni maraton 2012

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
ARK Fruška Gora
Mesto:
N/A
Adresa:
N/A
Kontakt tel. #1:
N/A
Kontakt tel. #2:
N/A
Faks:
N/A
Mobilni telefon:
N/A
E-Mail adresa:
N/A
Web sajt:
arkfruskagora.org.rs

Facebook:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Noćni maraton 2018
+ Noćni maraton 2017
+ Noćni maraton 2016
+ Atletska ulična trka grada Beograda 2014
+ Auto trka Velika nagrada Beograda 2014

POVEZANE GALERIJE SLIKA...
+ Noćni maraton 2011
+ Noćni maraton 2012

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...