Noćni maraton 2017

 
 

8. Noćni maraton održaće se u subotu, 24. juna 2017. godine, u Novom Sadu, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Fruška Gora - Novi Sad.


Ovogodišnji Noćni maraton održaće se na Sunčanom keju (kod fudbalskog igrališta FK Indeks) u Novom Sadu, sa početkom u 19:45 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS).

Programom Noćnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maraton 42,2 km; Polumaraton 21,1 km; Mini maraton 7 km. Takođe, programom manifestacije, preuzimanje startnih paketa predviđeno je u periodu od 14:00 do 18:00 časova, dok je otvaranje manifestacije predviđeno u 19:45 časova.

Pravo učešća na Noćnom maratonu imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički spremnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.

Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Noćnom maratonu obavljaće se do 09.06.2017, godine, do 15h, putem online formulara na sajtu http://trka.rs/srb/?next=/event/46/ * Prijave na dan trke neće biti moguće.

Za najuspešnije takmičare/ke Noćnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Pehari i diplome za pobednike u sve tri trke u muškoj i ženskoj konkurenciji; Robne nagrade za pobednike u sve tri trke u muškoj i ženskoj konkurenciji; Pehari i diplome za najbržeg Novosađanina i Novosađanku na maratonskoj trci; Finišeri na sve tri trke dobijaju medalju, učesničku diplomu (elektronsku) i ciljnu okrepu.

Napomena:
* Takmičarski centar nalaziće se na Sunčanom keju bb, Đačko igralište, nedaleko od Filozofskog fakulteta (ulica Dr Zorana Đinđića 2), Novi Sad.
* Nema novčanih nagrada ni starosnih kategorija.
* Takmičari na sve tri trke dobijaju sledeći startni paket: majica 8. Noćnog maratona, startni broj sa čipom za elektronsko merenje vremena, finišerska medalja, okrepa  na stazi i ciljna okrepa + potencijalni pokloni sponzora.
* Na dan trke u takmičarskom centru od 14 do 18h. Svaki takmičar pri preuzimanju startnog paketa potpisuje izjavu o učestvovanju na sopstvenu odgovornost. Za maloletna lica potpisuju roditelj, staratelj ili ovlašćeno lice.
* Punoletna lica – imaju pravo učešća na sopstvenu odgovornost na svim trkama. * Maloletna lica –  NE MOGU učestvovati na maratonskoj trci, a za učešće na Minimaratonu ili Polumaratonu NEOPHODNO je da prilože pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.

* Lica koja na dan trke nemaju napunjenih 18 godina su maloletna.
*  Staza će biti jasno obeležena i maksimalno obezbeđena. Duž staze nalaziće se više od 150 volontera koji će biti zaduženi za bezbednost trkača. Na okretima, kao i na poziciji Start-Cilj, nalaziće se sudije. Na okretima će biti postavljene okrepne stanice, jedna samo sa vodom, a druga će pored vode imati voće, dekstrozu i sl. Staza se sastoji od krugova dužine oko 7km.
* Broj krugova po trci: Minimaraton – 1 krug; Polumaraton – 3 kruga; Maraton – 6 krugova.
* Trke su limitirane tako da i najsporiji trkači bez problema mogu da završe svoje trke, a da se pri tome ne remeti organizacija: Maraton  42,2km – limit  6 sati; Polumaraton 21,1 km – limit  4 sata; Minimaraton 7km –  limit 1 sat.
* Organizator zadržava pravo na izmene detalja najave. Svaka promena će biti naglašena i blagovremeno objavljena na stranicama sajta organizatora.

Program manifestacije:
Subota, 24. jun 2017.

  • 14:00 – 18:00 – Preuzimanje startnih paketa na dan trke
  • 19:45 – Zvanično otvaranje manifestacije
  • 20:00 – Start Minimaratona 7km i Maratona 42,2km
  • 21:15 – Proglašenje pobednika Minimaratona
  • 22:00 – Start Polumaratona 21,1km
  • 00:00 – Proglašenje pobednika Polumaratona i Maratona
  • 02:00 – Dočekivanje poslednjeg učesnika i zatvaranje manifestacije

Više informacija o Noćnom maratonu možete dobiti putem i-mejl adrese kontakt@nocnimaraton.rs
 
Autor: Marko Skorić Održavanje: od 24.06.2017. do 24.06.2017.

FOTO GALERIJA

Ostale fotografije iz galerije:
Noćni maraton 2012

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
ARK Fruška Gora
Mesto:
Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
kontakt@nocnimaraton.rs
Web sajt: http://nocnimaraton.rs
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE GALERIJE SLIKA...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...