x

Noćni maraton 2018

Noćni maraton 2018

9. Noćni maraton održaće se u subotu, 23. juna 2018. godine, u Novom Sadu, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Fruška Gora - Novi Sad.


Ovogodišnji Noćni maraton održaće se na Sunčanom keju (kod fudbalskog igrališta FK Indeks) u Novom Sadu, sa početkom u 19:45 časova, a u skladu sa pravilima Atletskog saveza Srbije (ASS).


Programom Noćnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maraton 42,2 km; Polumaraton 21,1 km; Mini maraton 7 km. Takođe, programom manifestacije, preuzimanje startnih paketa predviđeno je u periodu od 14:00 do 18:00 časova, dok je otvaranje manifestacije predviđeno u 19:45 časova.


KO? 9. Noćni maraton

ŠTA? noćna trka, trčanje

KAD? 23. juna 2018.

GDE? Sunčani kej (Novi Sad)


Pravo učešća na Noćnom maratonu imaće svi zainteresovani koji se osećaju psiho-fizički spremnim za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Noćnom maratonu obavljaće se do 12.06.2018, godine, do 15h, putem online formulara na sajtu https://trka.rs/event/82/ * Prijave na dan trke neće biti moguće.


Za najuspešnije takmičare/ke Noćnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Pehari i diplome za pobednike u sve tri trke u muškoj i ženskoj konkurenciji; Robne nagrade za pobednike u sve tri trke u muškoj i ženskoj konkurenciji; Pehari i diplome za najbržeg Novosađanina i Novosađanku na maratonskoj trci; Finišeri na sve tri trke dobijaju medalju, učesničku diplomu (elektronsku) i ciljnu okrepu.


Napomena:

  • Takmičarski centar nalaziće se na Sunčanom keju bb, Đačko igralište, nedaleko od Filozofskog fakulteta (ulica Dr Zorana Đinđića 2), Novi Sad.

  • Nema novčanih nagrada ni starosnih kategorija.

  • Svi prijavljeni takmičari/ke dobijaju sledeći startni paket: startni broj sa čipom za elektronsko merenje vremena, finišerska medalja, okrepa  na stazi i ciljna okrepa + potencijalni pokloni sponzora. Polumaratonci i maratonci dobijaju i majicu 9. Noćnog maratona. Takmičari prijavljeni za Minimaraton u startnom paketu ne dobijaju majicu.

  • Na dan trke u takmičarskom centru od 14 do 18h. Svaki takmičar pri preuzimanju startnog paketa potpisuje izjavu o učestvovanju na sopstvenu odgovornost. Za maloletna lica potpisuju roditelj, staratelj ili ovlašćeno lice.

  • Punoletna lica – imaju pravo učešća na sopstvenu odgovornost na svim trkama.

  • Maloletna lica* –  NE MOGU učestvovati na maratonskoj trci, a za učešće na Minimaratonu ili Polumaratonu NEOPHODNO je da prilože pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera.

  • Lica koja na dan trke nemaju napunjenih 18 godina su maloletna.

  • Staza će biti jasno obeležena i maksimalno obezbeđena. Duž staze nalaziće se više od 150 volontera koji će biti zaduženi za bezbednost trkača. Na okretima, ključnim mestima, kao i na poziciji Start-Cilj, nalaziće se sudije. Na okretu i na stadionu će biti postavljene okrepne stanice, na okretu samo sa vodom, a okrepa na stadionu će pored vode imati i voće, dekstrozu i sl. Staza se sastoji od krugova dužine 7032.5 m +1‰.

  • Broj krugova po trci: Minimaraton – 1 krug; Polumaraton – 3 kruga; Maraton – 6 krugova.

  • Trke su limitirane tako da i najsporiji trkači bez problema mogu da završe svoje trke, a da se pri tome ne remeti organizacija: Maraton  42,2km – limit 6 sati; Polumaraton 21,1 km – limit 4 sata; Minimaraton 7km – limit 1 sat.


Program manifestacije:
Subota, 24. jun 2017.

  • 14:00 – 18:00 – Preuzimanje startnih paketa na dan trke

  • 19:45 – Zvanično otvaranje manifestacije

  • 20:00 – Start Minimaratona 7km i Maratona 42,2km

  • 21:15 – Proglašenje pobednika Minimaratona

  • 22:00 – Start Polumaratona 21,1km

  • 00:00 – Proglašenje pobednika Polumaratona i Maratona

  • 02:00 – Dočekivanje poslednjeg učesnika i zatvaranje manifestacije


Više informacija o Noćnom maratonu možete dobiti putem i-mejl adrese kontakt@nocnimaraton.rs



Autor: Marko Skorić Održavanje: od 23.06.2018. do 23.06.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: ARK Fruška Gora
Mesto: Novi Sad
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: kontakt@nocnimaraton.rs
Web sajt: http://nocnimaraton.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...