x

Noćni maraton 2022

Noćni maraton 2022

13. Noćni maraton održaće se u subotu, 25. juna 2022. godine, u Novom Sadu, u organizaciji Atletsko rekreativnog kluba Fruška Gora - Novi Sad.


Ovogodišnji Noćni maraton održaće se na Sunčanom keju (Sunčani kej bb - kod fudbalskog igrališta FK Indeks) u Novom Sadu, sa početkom u 19:45 časova, a u skladu sa pravilima Srpskog atletskog saveza (SAS).


KO? 13. Noćni maraton

ŠTA? maraton, polumaraton, trka

KAD? 25. jun 2022

GDE? Novi Sad


Programom Noćnog maratona predviđeno je održavanje sledećih trka: Maraton 42,2 km; Polumaraton 21,1 km; Mini maraton 5.275km; Štafetni polumaraton – 4x5275m; Virtualni Noćni maraton (istrčan na bilo kojem delu planete - maraton, polumaraton, minimaraton); 


Takođe, programom manifestacije, preuzimanje startnih paketa predviđeno je u periodu od 14:00 do 18:00 časova, dok je otvaranje manifestacije predviđeno u 19:45 časova. Start Minimaratona i Maratona predviđen je u 20:00 časova, dok je start polumaratona i štafetnog polumaratona predviđen u 22:00h.


Pravo učešća na Noćnom maratonu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni i psiho-fizički sposobni za ovakav vid aktivnosti, uz plaćanje kotizacije.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Noćnom maratonu obavljaće se do 20.06.2022, godine, do 16:00 časova, putem online formulara.


Za najuspešnije takmičare/ke Noćnog maratona predviđene su sledeće nagrade: Pobednici sve tri trke, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare; Pobednička štafete dobijaju pehare i učesnici prve 3 štafete i pobedničke medalje; Pobednici svih tri trka dobijaju i robne nagrade, poklone sponzora; Tradicionalno, najbrži Novosađanin i Novosađanka na maratonskoj trci biće nagrađeni peharima i diplomama; Finišeri na svih trka dobijaju medalju, učesničku diplomu (elektronsku) i ciljnu okrepu.Napomena:

-Takmičarski centar: Sunčani kej bb, Đačko igralište, nedaleko od Filozofskog fakulteta (ulica Dr Zorana Đinđića 2), Novi Sad.

-Prijave se otvaraju 14.2. i traju do 20.6. -Biće moguć ograničeni broj prijava za pojedinačne trke na sam dan trke po ceni od 3000 RSD uz pun paket.

-Prijave za sve trke (uživo, štafetne i virtuelne) idu preko portala, i samo preko portala trka.rs. U slučaju problema sa logovanjem i slično, kontaktirajte administratore portala.

-Nakon prijave, portal šalje takmičaru mejl sa popunjenom uplatnicom. 

-Startnine: od 21.5.2022 do 20.6.2022. - Maraton 2200 RSD / 22€; Polumaraton 2600 RSD / 26€; Minimaraton 2600 RSD / 26€; od 14.2.2022 do 20.6.2022 - Virtualni maraton 2000 RSD / 20€; Virtualni polumaraton 2000 RSD / 20€; Virtualni minimaraton 2000 RSD / 20€.

-Grupne prijave: Da bi se ostvarilo pravo na cenu grupne prijave, neophodno je da sve takmičare prijavite preko jednog naloga na trka.rs, i da sa tog naloga budu prijavljeni samo takmičari sa te grupne prijave. Potrebno je da pre grupne prijave  kontaktirate organizatora na kontakt@nocnimaraton.rs radi dogovora. Minimalni broj trkača na grupnoj prijavi je 10. Startne pakete podiže isključivo osoba koja je prijavila učesnike i potpisuje izjavu/saglasnost za svoju grupu. Za grupne prijave odobravamo popust od 10%.

-Štafetni polumaraton: Za štafetni maraton jedna osoba sa jednog naloga prijavljuje sve učesnike i kao klub navodi naziv štafete. Štafeta može da ima od 2 do 4 člana. Jedan takmičar može da trči više izmena koje ne moraju biti uzastopne. Bitno je da se izmena izvrši u zoni starta/cilja. Cena kotizacije po članu štafete je ista kao i cena polumaratonske trke i zavisi od dana uplate. Svaki takmičar u štafeti dobija pun startno-finišerski paket.

-Takmičarski paket - Takmičari dobijaju sledeće: trkački rukavi 13. Noćnog maratona; kačket 13. Noćnog maratona; startni broj sa čipom za elektronsko; merenje vremena,; finišerska medalja; okrepa  na stazi; organizovana garderoba; finish okrepa (sendviči, voće, kikiriki,); pivo (alkoholno ili bezalkoholno); masaža posle trke; provod koji garantuje band sa bine + potencijalni pokloni sponzora.

-Preuzimanje startnih paketa: Na dan trke u takmičarskom centru od 14 do 18h. -Svaki takmičar pri preuzimanju startnog paketa potpisuje izjavu o učestvovanju na sopstvenu odgovornost. Za maloletna lica potpisuju roditelj, staratelj ili ovlašćeno lice.

-Pravo učešća na trkama: Punoletna lica – imaju pravo učešća na sopstvenu odgovornost na svim trkama; Maloletna lica* –  NE MOGU učestvovati na maratonskoj trci, a za učešće na Minimaratonu ili Polumaratonu NEOPHODNO je da prilože pismenu saglasnost roditelja, staratelja ili ovlašćenog trenera. *Lica koja na dan trke nemaju napunjenih 18 godina su maloletna.

-Nema novčanih nagrada, ni starosnih kategorija!

-Staza će biti jasno obeležena i maksimalno obezbeđena. Duž staze nalaziće se volonteri koji će biti zaduženi za bezbednost trkača. Na okretima, ključnim mestima, kao i na poziciji Start-Cilj, nalaziće se sudije. Na okretu i na liniji start / cilj  će biti postavljene okrepne stanice, na okretu samo sa vodom, a okrepa u zoni start / cilj će pored vode imati i voće, dekstrozu i sl, finiš okrepa će se nalaziti u okolini Đačkog igrališta (biće detaljno obeleženo).

-Staza će biti kružna u dužini od 5275m.

-Broj krugova po trci: Minimaraton – 1 krug; Polumaraton – 4 kruga; Maraton – 8 krugova; Štafetna trka –  4 x 1 krug

-Glavno pravilo Noćnog maratona je fer i bezbedno takmičenje. Za sve ostale detalje pročitajte Pravilnik Noćnog maratona

-Vremenski limiti: Trke su limitirane tako da i najsporiji trkači bez problema mogu da završe svoje trke, a da se pri tome ne remeti organizacija: Maraton  42,2km – limit  6 sati; Polumaraton 21,1 km – limit  4 sata; Minimaraton  –  limit 1h.

-Organizator zadržava pravo na izmene detalja najave. Svaka promena će biti naglašena i blagovremeno objavljena na sajtu organizatora.


Program 13. Noćnog maratona:

Subota 25.6.2022.

14:00 – 18:00 – Preuzimanje startnih paketa na dan trke

19:45 – Zvanično otvaranje manifestacije

20:00 – Start Minimaratona i Maratona 42,2km

21:15 – Proglašenje pobednika Minimaratona

22:00 – Start Polumaratona 21,1km i Štafetnog polumaratona

00:00 – Proglašenje pobednika Štafetnog polumaratona, Polumaratona i Maratona

02:00 – Dočekivanje poslednjeg učesnika i zatvaranje manifestacije


Više informacija o Noćnom maratonu možete dobiti putem i-mejl adrese kontakt@nocnimaraton.rs


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 25.06.2022. do 25.06.2022.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora: ARK Fruška gora
Mesto:
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa: kontakt@nocnimaraton.rs
Web sajt: https://nocnimaraton.rs
Facebook:
Twitter:
Instagram:

PROČITAJTE JOŠ...