Svetsko prvenstvo u karateu 2018

24. Svetsko prvenstvo u karateu održaće se u periodu od 05. do 11. novembra 2018. godine, u Madridu (Španija), u organizaciji Karate federacije Španije i Svetske karate federacije (WKF).


Svetsko prvenstvo u karateu (ili Karate Svetsko prvenstvo) predstavlja najviši nivo karate takmičenja koji organizuje Svetska karata federacija (World Karate Federation - WKF). Svetsko prvenstvo u karateu, koje se održava na svake dve godine, prvi put je održano 1970. godine u Tokiju (Japan). * Žene učestvuju od 1984. godine. Karate sport svoj debi na Olimpijskim igrama trebalo bi da ima 2020. godine u Tokiju.


Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u karateu održaće se u WiZink centru u Madridu (Španija), uz učešće takmičara iz više od 100 zemalja pod okriljem WKF-a, a u skadu sa pravilima Svetske karate federacije (WKF). Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u karateu ima poeban značaj, budući da ovo 24. Svetsko prvenstvo u karateu pruža mogućnost za osvajanje najviše kvalifikacionih poena za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.


KO? 24. Svetsko prvenstvo u karateu

ŠTA? karate, takmičenje

KAD? 05. - 11. novembar 2018.

GDE? Madrid (Španija)


Programom Svetskog prvenstva u karateu predviđena su takmičenja u sledećim disciplinama: kumite pojedinačno, kumite ekipno, kate pjedinačno, kate ekipno, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takođe, programom manifestacije predviđeno je održavanje i takmičenja u parakarateu.


Pravo učešća na Svetskom prvenstvu u karateu imaće svi zainteresovani, uredno prijavljeni  kvalifikovani takmičari/ke, u nekoj od sledećih kategorija: seniori, seniorke.


Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca učešće na Svetskom prvenstvu u karateu obavljaće se do 22.10.2018. godine, putem online formulara https://www.sportdata.org/wkf/set-
online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=188&ver_info_action=ne
nnhead#a_eventheadend


Najuspešnije reprezentacije na prethodnom Svetskom prvenstvu u karateu, koje je održano 2016. godine, u Lincu (Austrija) su: Japan sa 9 osvojenih medalja (6 zlatnih, 2 srebrne, 1 bronzana); Francuska sa 9 osvojenih medalja (3 zlatne, 2 srebrne, 4 bronzane); Iran sa 6 osvojenih medalja (3 zlatne, 3 bronzane).


Najuspešnije reprezentacije u istoriji Svetskih prvenstava u karateu su: Jaan sa 188 osvojenih medalja (86 zlatnih, 48 srebrnih, 54 bronzane); Francuska sa 162 osvojene medalje (53 zlatne, 45 srebrnih, 67 bronzanih); Španija sa 112 osvojenih medalja (20 zlatnih, 23 srebrnih, 69 bronzanih)... Srbija sa 10 osvojenih medalja (3 zlatne, 1 srebrna, 6 bronzanih) * U ovaj broj nisu uračunate medelja koje jsu osvojile Jugoslavija i Srbija i Crna Gora.


Prodaja ulaznica za 24. Svetsko prvenstvo u karateu obavljaće se putem sajta https://www.ticketmaster.es


Prenos (uživo) takmičenja sa 24. Svetskog prvenstva u karateu biće obezbeđen putem sajta https://karateworld.tvAutor: Marko Skorić
Održavanje: od 05.11.2018. do 11.11.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Karate federacija Španije; Svetska karate federacija
Mesto:
Madrid (Španija)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
http://karate2018.com

Facebook:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u rukometu 2019
+ Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018
+ Naučno - stručni simpozijum Nauka i karate sp...
+ Karate turnir Arena kup 2018
+ Plivački miting Poletarac 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...