Vinski maraton 2017

Vinski maraton održaće se u subotu, 23. septembra 2017. godine, u Subotici, u organizaciji Udruženja Vinski maraton.


Vinski maraton predstavlja manifestaciju namenjenu svima koji žele da uživaju u prirodi, dobrom vinu i gastronomiji, trčanju, rekreaciji i pre svega – dobroj zabavi. Prvi Vinski maraton u Srbiji prilika je da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu.

Ovogodišnja manifestacija Vinski maraton održaće se na Paliću, sa početkom u 10:30 časova, kod Velike terase.

Programom Vinskog maratona predviđeno je održavanje dve trke:

 • Vinska trka Palić - trka dužine 21,1 km prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica sa voćem, vinima, vodom, ukusnim zalogajima… namenjena je i profesionalnim sportistima i rekreativcima;
 • Trka uživanja Palić -  trka dužine 6 km prolazi pored jezera Palić, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica s voćem, vinima, vodom, ukusnim zalogajima… namenjena je svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, ljubiteljima prirode i vina.

Takođe, programom manifestacije, pored navedenih trka, predviđeno je održavanje i pratećeg programa koji će obuhavatati vinske ture i degustacije, koncerte džz i pop scene…
Prijavljivanje zainteresovanih učesnika/ca za učešće na Vinskom maratonu obavljaće se putem online formulara na sajtu http://vinskimaraton.rs/services/

Napomena:

 • Pravo učešća na Vinskoj trci imaju svi prijavljeni stariji od 18 godina. Deca od 14 do 18 godina mogu učestvovati samo uz pisanu saglasnost roditelja.
 • Preuzimanje startnih brojeva i čipova za merenje vremena biće organizovano dan pre trke, u petak 22. septembra od 17 do 21h, kao i na dan trke, u subotu 23. septembra od 8 do 10h kod Velike terase, ispred Zone za takmičare. U istim terminima biće moguće i kupiti startni paket, za one koji to nisu učinili ranije.
 • Svaki učesnik Vinske trke mora da nosi isključivo na grudima startni broj pod kojim je prijavljen, u suprotnom biće diskvalifikovan.
 • Trkači su dužni da se kreću isključivo označenom stazom trke i da poštuju upute organizatora, redara i volontera pored staze.
 • Učesnici trke trče na vlastitu odgovornost. Organizatori ne snose nikakve pravne i materijalne posledice u slučaju telesne povrede trkača ili štete nastale na njegovoj opremi, niti za dela trkača prema drugim trkačima ili trećim osobama.
 • Učesnik može odustati od trke i nije u obavezi da o tome obavesti organizatora. U slučaju odustajanja ili nemogućnosti da učestvuje u trci usled nepredviđenih okolnosti, organizator nije u obavezi da vrati uplaćeni novac.
 • Spisak svih učesnika Vinske trke Palić 2017 s postignutim rezultatima biće objavljen na sajtu Vinskog maratona.
 • Trkači dolaze u Zonu za takmičare na Velikoj terasi počev od 8:00, a najkasnije do 10:00 časova. Tu im na raspolaganju stoji garderobni prostor u kom mogu lične stvari da predaju volonterima. Preuzete stvari stavljaju se u kesu obeleženu startnim brojem vlasnika, a koju takmičar preuzima po završetku trke na istom mestu.
 • U Zoni za takmičare učesnici mogu da koriste lekarsku pomoć i toalet.
 • Pri zauzimanju startne pozicije elitni takmičari stoje u prvom redu iza linije starta, a svi ostali iza njih.
 • Trkači su dužni da prate uputstva voditelja i sudija na startu. Trkači koji ponašanjem narušavaju raspored i red na startu biće udaljeni i diskvalifikovani.
 • Svi takmičari moraju da prođu kontrolna mesta na stazi. Ukoliko takmičar iz bilo kog razloga nije evidentiran na tim kontrolnim mestima gubi plasman i rezultat.
 • Vremenski limit za istrčavanje staze Vinske trke je četiri i po časa i svaki takmičar koji do 15:00h stigne na cilj dobiće medalju o učešću na Vinskoj trci Palić 2017.
 • Po prolasku kroz cilj, svim učesnicima su na raspolaganju okrepa, medicinska pomoć i toalet.
 • Pravo učešća u Trci uživanja imaju svi, bez starosnog ograničenja. Trka je besplatna, ne postoje startni brojevi i nije potrebno prijavljivanje unapred. Svi zainteresovani za učešće u ovoj trci potrebno je da dođu u Startnu zonu 15 minuta pre početka trke.
 • Trka uživanja manifestacionog je karaktera, bez pobednika i plasmana.


Program manifestacije:
Subota, 23. septembar 2017.
 • 08:00 - 10:00 - Okupljanje trkača u zoni za učesnike
 • 10:30 - Start Vinske trke
 • 10:45 - Start trke uživanja
 • 15:00 - Završetak vinske trke
 • 15:15 - Proglašenje pobednika i dodela nagrada

Više informacija o Vinskom maratonu možete dobiti putem i-mejl adrese info@vinskimaraton.rsAutor: Marko Skorić
Održavanje: od 23.09.2017. do 23.09.2017.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Udruženje Vinski maraton
Mesto:
Subotica (Palić)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
info@vinskimaraton.rs
Web sajt:
http://vinskimaraton.rs

Facebook:
nije dostupno
Twitter:
nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Novosadski maraton 2017
+ Dunavski polumaraton 2017
+ Coca-Cola Happy run 2017
+ Kragujevački polumaraton 2017
+ Plivački miting Jesenji Kup Subotice 2017

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...