SPORTSKI AFORIZMI
Stranica 5 od 8

Jezik uopšte nije problem, ja govorim fudbalskim jezikom. Uzmem loptu i razgovaram/ igram sa svojim timom. 
 
Autor: Bora Milutinović

Prva i najveca pobeda jeste pobediti samog sebe.
 
Autor: Platon

Suština autentičnosti je biti veran sebi, čak i onda kada svi oko nas žele da smo drugačiji. 
 
Autor: Majkl Džordan

Jedna od najvažnijih svrha sporta nije da se dobije utakmica (pobedi), već da se kroz sport, sportista formira kao čovek. 
 
Autor: Riki Brenč

Rekord je čudesna apstrakcija koja dopušta takmičarima da se nadmeću sa suparnicima na samoj stazi (takmičenju), ali i sa onima koji su u prostoru i vremenu bili daleko od njih. 
 
Autor: Guttman

Postoji značajna razlika između drevnih, modernih i postmodernih koncepata sporta, a između prošlosti i sadašnjosti postoji kontinuitet i diskontinuitet, tako da prilikom upoređivanja prošlosti i sadašnjosti treba biti veoma obazriv. 
 
Autor: G. Skembler

Jedan od razloga zašto je današnji sport takav, kakav jeste je i to što su njegove nagrade, za razliku od nagrada koje donose druge javne aktivnosti, veoma vidljive i opipljive. 
 
Autor: Giles

Prema svim pokazateljima, profesionalni sport je nasilno i opasno radno mesto, prožeto sopstvenim, jedinstvenim oblicima "industrijskih bolesti". 
 
Autor: Jang

Sport je prevelika igra da bi bio biznis, ali i preveliki biznis da bi bio igra. 
 
Autor: N/A

Jedine granice koje imamo u životu, jesu one koe sami sebi nametnemo. 
 
Autor: Robin Šarma

Tvoje vreme je ograničeno, nemoj ga trošiti živeći nečiji život. Nemoj da dopustiš da te zarobi dogma - živeti kako drugi misle. Nemoj dozvoliti da buka tuđih mišljenja utiša tvoj unutrašnji glas. I najvažnije, imaj hrabrosti da pratiš svoje srce i intuiciju. Oni nekako već znaju šta zaista želiš da postaneš. 
 
Autor: Stiv Džobs

Ako neko hoće da dugo i zdravo živi, mora da shvati da je sport najveća prečica ka tom cilju.  
 
Autor: Franjo Mihalić

Pravo nadmetanje odvija se uvek između onoga što ste uradili i onoga što ste sposobni da uradite. 
 
Autor: Džefri Gaberino

Najvažnije merilo kvaliteta moje igre bilo je koliko sam podstakao svoje saigrače da igraju. 
 
Autor: Bill Rasel

Perfekcionizam koji je postignut u sportu, najčešće nema široku primenu ni u njemu samom, a još manje u drugim oblastima života. 
 
Autor: Dr. Drago Tomić

Sportisti često zaboravljaju da su za okolinu mnogo značajniji utisci koje vrhunski sportisti ostavljaju izvan svojih borilišta. 
 
Autor: N/A

Konačni cilj postignuća u sportu, kao i u životu, nije postignuti rezultat. Krajnji cilj je stizanje do smislenosti, koja se očituje u procesu, u stvaralaštvu, u povratku iz slobodnog vremena u radno (stvaralačko) vreme. To je onaj visoki stepen postignuća u sportu, kada stvaralaštvo postaje samodelatnost, postaje istinsko ljudsko događanje, postaje revolucija. 
 
Autor: Marx

Ako si sportista, sportski funkcioner, trener, ako si ušao na bilo koji način, u veliku porodicu sportista, zastani bar ponekad, na tom putu. Zastani i upitaj se znaš li šta hoćeš?
 
Autor: Dr. Drago Tomić

Bilo kakvo vežbanje, po naporu i opterećenju, ne bi smelo da predstavlja prepreku ako vodi savladavanju dva osnovna i jedina protivnika: prostor i vreme. Onaj ko ih u sportskom takmičenju "ukroti" biće često na pravom mestu i u pravo vreme, a to znači da će moći efektivno i racionalno da ispolji svoju motoriku, svoju tehniku. 
 
Autor: Dr. Drago Tomić

Što više vežbam, to sam srećnije ruke.
 
Autor: G. Plazer
strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...