x

SPORTSKI AFORIZMI

Prepreke su ono što vidimo kad izgubimo pogled na naše ciljeve. 
Autor: N/A
Kad ima volje, ima i načina.
Autor: Bernard Shaw
Vera u uspeh pola je uspeha.
Autor: Veljko Petrović
Verujte u svoje snove. Ako imate snove, ne odustajte. Vera je za mene velika reč, veća čak i od nade. Da bi ostvarili svoje snove, morate iskreno verovati u njih! 
Autor: Novak Đoković
Rituali i tabui koji strukturišu sportske aktivnosti "otkrivaju" pojedincu društvo i društveni poredak, i kod tog istog pojedinca oblikuju doživljaj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. 
Autor: G. Skembler
Sport okružuju mnogi rituali i tabui. Ceremonije otvaranja i zatvaranja, ceremonije dodeljivanja medalja, ritualno rukovanje s protivnikom ili naklon prema njemu, dresovi, simboli slave i odaje s trofejima koje slave nekadašnje pobednike i heroje ili heroine, sve to ukazuje na svetost sporta. 
Autor: Jarvie/ Maguire
Ono što deli ljude na one koji su po navici vedri i optimistični i one koji su stalno jadni, jeste način na koji oni interpretiraju i doživljavaju životne okolnosti. 
Autor: Robin Šarma
Verujmo u nemoguće sve dok nemogućnosti ne postanu mogućnosti, a potom i stvarnosti. 
Autor: Norman Vinsent Pil
Ako čovek zaista veruje u ono što radi, mora da istraje i kada naiđe na prepreke. 
Autor: Li Ajakoka
Naše telo može da uradi samo ono u šta naš mozak veruje. 
Autor: N/A
Veoma smo blizu vremenu kada ćemo se odreći mnogih oblika opštosti, među njima na prvom mestu opšte spretnosti i izdržljivosti. Onaj ko to shvati i prihvati, zakoračio je u procese optimizacije vežbanja. 
Autor: Dr. Drago Tomić
Uzrok neuspeha mnogih organizacija je previše menadžmenta, a premalo liderstva.
Autor: Voren Benis
Velike kompanije koje imaju liderske ambicije moraju danas da se uporedo bore na četiri fronta: frontu efikasnosti, frontu kvaliteta, frontu fleksibilnosti i frontu inovacija. 
Autor: R. Senić
Ono o čemu se vođe (lideri) razlikuju od svojih sledbenika je njihova sposobnost razvijanja i poboljšavanja svojih veština i znanja. 
Autor: N/A
Ono što govorimo, i što je još važnije, ono što radimo predstavlja uzor za one koji nas slede. 
Autor: N/A
Vođa (lider) je neko ko vidi više od drugih, ko vidi dalje od drugih i ko vidi pre drugih. 
Autor: Liroj Ejms
Uspešni lideri su oni koji se neprestano razvijaju i sazrevaju, oni koji nastavljaju da uče na svakom koraku puta kojim idu. 
Autor: R. Mellot
Svi pravi lideri su u stvari duhovne vođe... Liderska veština podrazumeva da se u ljudima probudi ono najbolje u njima. 
Autor: N/A
Menadžment je priča dvadesetog veka o uspehu.
Autor: Piter Draker
Najuspešniji menadžeri jasno pokazuju da im je stalo do svojih zaposlenih (saradnika) i da su u stanju da budu ljubazni i puni razumevanja bez obzira na zauzetost. 
Autor: N/A
Mudar menadžer mi je jednom rekao da voli da misli o deljenju hvala kao o deljenju novca svojim saradnicima. "Ne mogu uvek da plaćam naše ljude onoliko koliko bih to želeo, tako da se pretvaram da je pohvala novac. Kada god kažem nekome od mojih ljudi da je uradio divan posao, to je kao da sam im dao 100 dolara bonusa. Naravno, ne mogu ga potrošiti na nešto lepo. Ali oni čuvaju hvalu u svom umu i osećaju se bolje po pitanju mene i na...
Autor: Mark H. McCormack
Stranica 3 od 8