SPORTSKI AFORIZMI
Stranica 3 od 8

Pobednici nikada ne odustaju, a oni koji odustaju nikada ne pobeđuju. 
 
Autor: N/A

Šampioni veruju u sebe čak i kad niko drugi ne veruje. 
 
Autor: N/A

Prepreke su ono što vidimo kad izgubimo pogled na naše ciljeve. 
 
Autor: N/A

Kad ima volje, ima i načina.
 
Autor: Bernard Shaw

Vera u uspeh pola je uspeha.
 
Autor: Veljko Petrović

Verujte u svoje snove. Ako imate snove, ne odustajte. Vera je za mene velika reč, veća čak i od nade. Da bi ostvarili svoje snove, morate iskreno verovati u njih! 
 
Autor: Novak Đoković

Rituali i tabui koji strukturišu sportske aktivnosti "otkrivaju" pojedincu društvo i društveni poredak, i kod tog istog pojedinca oblikuju doživljaj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. 
 
Autor: G. Skembler

Sport okružuju mnogi rituali i tabui. Ceremonije otvaranja i zatvaranja, ceremonije dodeljivanja medalja, ritualno rukovanje s protivnikom ili naklon prema njemu, dresovi, simboli slave i odaje s trofejima koje slave nekadašnje pobednike i heroje ili heroine, sve to ukazuje na svetost sporta. 
 
Autor: Jarvie/ Maguire

Ono što deli ljude na one koji su po navici vedri i optimistični i one koji su stalno jadni, jeste način na koji oni interpretiraju i doživljavaju životne okolnosti. 
 
Autor: Robin Šarma

Verujmo u nemoguće sve dok nemogućnosti ne postanu mogućnosti, a potom i stvarnosti. 
 
Autor: Norman Vinsent Pil

Ako čovek zaista veruje u ono što radi, mora da istraje i kada naiđe na prepreke. 
 
Autor: Li Ajakoka

Naše telo može da uradi samo ono u šta naš mozak veruje. 
 
Autor: N/A

Veoma smo blizu vremenu kada ćemo se odreći mnogih oblika opštosti, među njima na prvom mestu opšte spretnosti i izdržljivosti. Onaj ko to shvati i prihvati, zakoračio je u procese optimizacije vežbanja. 
 
Autor: Dr. Drago Tomić

Uzrok neuspeha mnogih organizacija je previše menadžmenta, a premalo liderstva.
 
Autor: Voren Benis

Velike kompanije koje imaju liderske ambicije moraju danas da se uporedo bore na četiri fronta: frontu efikasnosti, frontu kvaliteta, frontu fleksibilnosti i frontu inovacija. 
 
Autor: R. Senić

Ono o čemu se vođe (lideri) razlikuju od svojih sledbenika je njihova sposobnost razvijanja i poboljšavanja svojih veština i znanja. 
 
Autor: N/A

Ono što govorimo, i što je još važnije, ono što radimo predstavlja uzor za one koji nas slede. 
 
Autor: N/A

Vođa (lider) je neko ko vidi više od drugih, ko vidi dalje od drugih i ko vidi pre drugih. 
 
Autor: Liroj Ejms

Uspešni lideri su oni koji se neprestano razvijaju i sazrevaju, oni koji nastavljaju da uče na svakom koraku puta kojim idu. 
 
Autor: R. Mellot

Svi pravi lideri su u stvari duhovne vođe... Liderska veština podrazumeva da se u ljudima probudi ono najbolje u njima. 
 
Autor: N/A
strana: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...