Strelci Srbije oborili sedam svetskih rekorda u 2013.


Srpski strelci su u 2013. čak sedam puta postavljali ili obarali svetske rekorde i Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF) čije je sedište u Minhenu  će uskoro i zvanično obavestiti Streljački savez Srbije i poslati sertifikate strelcima  za ova izuzetna dostignuća.

Prvi svetski rekord osnovnog dela  po novim pravilima (finale počinje "od nule"  ne sabira se sa osnovnim delom, promenjen redosled stavovima u trostavima MK puškom, ocenjivanje pogodaka u osnovnom delu vazdušnom puškom i MK puškom 60 metaka ležeći na decimalu, duelno gađanje u finalu MK pištoljem za žene, skraćeno vreme takmičenja u skoro svim disciplinama.) postigla je u februaru prošle godine Ivana Maksimović olimpijska vicešampionka iz Londona 2012. na Šampionatu Evrope u Odenzeu u Danskoj vazdušnom puškom 418 krugova. Potom je taj rekord popravila  sa 419,7 krugova na Svetskom kupu u Čangvonu Andrea Arsović, koja je na istom takmičenju sa 455,4 krugova postavila i svetski rekord finala u trostavu.

Dva svetska rekorda imao je i Andrija Zlatić, oba finalna MK pištoljem prvo 192,6 krugova na Svetskom kupu u u Fort Beningu i potom ga je popravio na 196,7 krugova na Svetskom kupu u Minhenu.

I Nemanja Mirosavljev je imao dva svetska rekorda osnovnog dela 1.162 kruga MK puškom trostav na Svetskom kupu u Fort Beningu i potom u istoj disciplini 1.178 krugova na Svetskom kupu u Minhenu.

Ovo je još jedna potvrda sjajne sezone  koji su imali srpski strelci  u 2013. kada su osvojili 31 medalju (8 - 11 - 12) na EŠ, Svetskim kupovima, finalu Svetskog kupa, Mediteranskim igrama i Univerzijadi.

Trenutni svetski rekord u trostavu MK puškom za osnovni deo je 1.182 kruga (Kampriani, Italija, finale Svetskog kupa u Minenu 2013).  Trenutno, svetski rekord vazdušnom puškom osnovnog dela za žene je 422,5 (Siling Ji, Kina, finale Svetskog kupa u Minhenu 2013).

Svetski rekord finala u trostavu MK puškom  za žene je 462,7 (Zublasing, Italija, finale Svetskog kupa u Minhenu 2013).

MK pištoljem, svetski rekord finala za muškarce drži sa 200,7 krugova  Jong Oh Jin (Koreja) sa Svetskog kupa u Granadi 2013.

Stari svetski rekordi osnovnog dela ostali su u disciplinama MK i vazdušni pištolj za muškarce i za žene.

Andrea Arsović je sa 419,9 krugova zvanična evropska rekorderka osnovnog dela vazdušnom puškom.


Datum: 12.02.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...