x

Propuštena prilika košarkašica Radničkog

Propuštena prilika košarkašica Radničkog Foto: SPD Radnički

Košarkašice Radničkog su imale veliku šansu da ostvare prvu pobedu u sezoni, ali su gošće iz Subotice imale malo više koncentracije tokom drugog poluvremena što im je i donelo pobedu rezultatom 69:85 (13:19, 22:19, 13:25, 21:22).

Ne može da se ospori volja i borbenost Kragujevčankama, ali je vreme da se razmišlja o eventualnim pojačanjima ukoliko je inicijalni cilj i dalje na snazi, a to je opstanak u elitnom takmičenju.

Tokom prvih 10 minuta je viđena ne baš organizovana igra sa obe strane. Subotičanke su rešile taj deo igre u svoju korist, ali najviše zahvaljujući greškama domaćeg sastava u završnici tog perioda. 

U drugoj četvrtini igračice Radničkog bolje organizuju napade, mnogo angažovanije igraju u odbrani i samim tim hvataju rezultatski priključak i na poluvreme odlaze sa samo 3 poena zaostatka. 

Do isteka 30. minuta meča, igra za zaborav. Brzopletost, neiskustvo i nedostatak energije domaćeg sastava su otvorile put Spartaku ka pobedi. Maksimalnih +20 za gošće, označile su kraj nadanja za izabranice trenera Milojevića. 

Poslednja četvrtina je protekla u "odrađivanju posla" do konačnih 85:69 u korist subotičke ekipe. 

U ekipi Spartak, Dayzsha Rogan je sa 28 postignutih poena, 8 ukradenih lopti i 6 asistencija odnela titulu najbolje igračice utakmice. Donasja Scott je zabeležila učinak od 13 poena i 14 skokova, dok je Marija Šćekić upisala 15 poena i 10 asistencija. 

U domaćem sastavu, bolja od ostalih je bila Andrijana Vuković sa 28 poena i 4 skoka. Solidne partije su prikazale i Mara Nikolić i Aleksandra Aleksić sa po 13 poena. 

Datum: 03.11.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...