x

Penić: Ponosni smo na bokserku Jelenu

Penić: Ponosni smo na bokserku Jelenu Foto: BSS

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Nikola Penić primio je Jelenu Janićijević koja je na Evropskom prvenstvu u boksu u Budvi osvojila bronzanu medalju u olimpijskoj kategoriji do 66 kilograma i postala prva srpska bokserka u sa odličjem na evropskim šampionatima. Penić je čestitao našoj sportistkinji na osvojenoj medalji i postignutim uspesima. 


- Zadovoljstvo mi je što je Jelena Janićijević bila naš gost. Ona je osvajačica prve medalje na evropskim prvenstvima u istoriji Srbije, kada je seniorska konkurencija u pitanju i zaista smo ponosni što je u svojoj 38. godini postigla takav uspeh. Srpski i beogradski boks su poslednjih godina u ekspanziji. Bokserski savez Srbije radi fantastičan posao, a podsetiću da smo bili domaćini i Svetskog seniorskog prvenstva, što je bio jedan od najznačajnijih događaja prošle godine. U narednom periodu poseban akcenat ćemo staviti na bokserski sport u Beogradu i učiniti sve da unapredimo njegovo funkcionisanje – istakao je Penić, podsetivši da je Jelena Janićijević akademski građanin sa diplomom engleskog jezika Univerziteta u Beogradu i poliglota koji govori čak pet jezika.


Prijemu su prisustvovali Jelenin trener Stefan Hubert, sa kojim ona zajedno radi u novo beogradskom Bokserskom klubu Blokovi.


Datum: 02.11.2022. Autor: Slobodan Đurić

PROČITAJTE JOŠ...