Milić i Milošević na istorijskom Evropskom prvenstvu u badmintonu U15

Srbija će učestvovati u ispisivanju istorije evropskog badmintona. U švajcarskom gradu Bazelu od 14. do 16. februara 2014. održaće će prvo Evropsko prvenstvo za igrače do 15 godina na kojem će se takmičiti preko 150 badmintonaca i badmintonki iz više od 15 zemalja.

Među njima biće i srpski duo Luka Milić i Nenad Milošević, inače aktivni učesnici razvojnih programa Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije koji, zajedno sa glavnim trenerom badminton reprezentacija Srbije Milanom Barbirom, u četvrtak kreću put Bazela. Milić i Milošević na šampionat Starog kontinenta putuju sa oreolom balkanskih prvaka u dublu, odnosno osvajača zlata i srebra u singlu na istom takmičenju, koje je održano letos na Karatašu i koje je okupilo krem balkanskog badmintona u ovom uzrastu. U međuvremenu, svoj kvalitet njih dvojica su nekoliko puta jasno potvrdili na domaćoj sceni gde su dominirali u svojoj konkurenciji.

Sve u svemu obojica se svrstavaju u velike talente koji će u Bazelu imati jedinstvenu priliku da se okušaju u duelima sa najboljim igračima Evrope do 15 godina. Dan pred put na Evropsko prvenstvo prvi strateg srpskog badmintona Milan Barbir ističe da srpski tim u Bazel putuje sa prilično velikim ambicijama.

"Na svako takmičenje putujemo s velikim ambicijama ali bez rezultatskog pritiska. Luka i Nenad su najbolji igrači Balkana, koji čini 20 odsto evropskih zemalja. Biće pravo uživanje i izazov, i za njih i za mene, da vidimo kakav je njihov kvalitet igre u odnosu na preostali deo Evrope. Ovo je prvi put da se održava Evropsko prvenstvo za igrače do 15 godina, pa je pravo zadovoljstvo biti deo tog istorijskog momenta, a kako god da se završi rezultatski, iskustva će biti samo pozitivna. Posebno pozdravljam odluku Evropske badminton konfederacije da se šampionat do 15 godina održi uporedo i u istim objektima sa Muškim i ženskim ekipnim prvenstvom Evrope za seniore. Mladi talenti iz cele Evrope će tako moći da se takmiče rame uz rame sa svojim sportskim idolima što će za njih biti dragoceno iskustvo. Za ovu generaciju takmičara najbitnije je da se pravilno i sportski razvijaju i u tom duhu se otiskujemo put Bazela. Po povratku, videćemo da li će osmeh biti manji ili veći...", kazao je Barbir.

Inače, već je poznat žreb za Evropsko prvenstvo. U pojedinčanoj konkurenciji Luka Milić u prvom kolu igra sa Slovakom Adamom Horakom. Pobednik ovog duela u borbi za plasman u osminu finala ukrstiće koplja sa Austrijancem Jakobom Sorgerom, koji je bio slobodan u prvom kolu. Nenad Milošević na startu šampionata igra sa Rusom Urbanom Kolencim, dok će se u drugom, u slučaju prolaska, sastati sa boljim iz duela Anton Monberg (Finska) - Lukas Reš (Nemačka). Naš tandem se u prvom kolu dubla sastaje sa domaćim parom Noah Šmid, Remo Vota. Bolje iz ovog okršaja u drugom kolu čeka mađarska kombinacija Gergo Pitel, Balaž Šenjai.

Vlada Republike Srbije - Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelio učešću srpskog tima na Evropskom prvenstvu za igrače do 15 godina.Datum: 13.02.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...