x

Adriana Vilagoš i Angelina Topić nominovane za Evropske Zvezde u usponu

Adriana Vilagoš i Angelina Topić nominovane za Evropske Zvezde u usponu

Adriana Vilagoš i Angelina Topić nominavane su od strane Evropske atletike za Zvezde u usponu. U ovoj konkurenciji nalazi se još 20 nominovanih atletičara i atletičarki, a glasanje se vrši na instagram proflilu Evropske atletike i biće otvoreno sve do 30. septembra. Možete glasati tako što ćete lajkovati fotografiju, link za Adrianinu sliku, link za Angelininu sliku.

Angelina je ove sezone osvojila titulu juniorske prvakinje Evrope do 18 godina, kao i bronzane medalje na Svetskom prvenstvu do 20 godina u Kolumbiji i kontinentalnom šampionatu u Minhen. Topićeva je izjednačila svetski rekord u skoku uvis do 18 godina preskočivši 1,96 m na prvenstvu Srbije u Kruševcu.

Adriana se drugi put uzastopno okitila titulom svetske prvakinje u bacanju koplja, jer je početkom avgusta bila najbolja na prvenstvu u Kaliju bacivši 63,52 m, što je njen lični i nacionalni rekord Srbije do 20 godina.

Vilagoš je na prvenstvu Evrope u Minhenu osvojila srebrnu medalju hicem u poslednjoj seriji, kada je sa 62,01 m uspela da potisne na treće mesto svetsku rekorderku Barbaru Špotakovu.


Datum: 16.09.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...