x

Košarkašice Srbije krenule u Sidnej preko Istanbula

Košarkašice Srbije krenule u Sidnej preko Istanbula Foto: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije danas je održala trening u novobeogradskoj Hali sportova “Ranko Žeravica”, pred odlazak u Istanbul, odakle će 17. septembra krenuti put Sidneja na Svetsko prvenstvo. 


Svetsko prvenstvo u košarci za žene 2022


Tom prilikom organizovano je druženje sa predstavnicima medija, kojima se obratila selektorka Marina Maljković.


-Znate da smo mi u februaru u ovoj hali (dvorani Ranko Žeravica) obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo, što je ogroman uspeh za ovu decu. Ostvarili smo jedan veliki cilj posle smene generacija. Pripremni period smo iz medicinskih razloga uradili bez nekih igračica koje su planirane da budu nosioci  igre ove reprezentacije. Imali smo i povredu Dragane Stanković, koja još nije spremna, kao i povredu Anđele Dugalić koja sigurno neće biti sa nama u Sidneju. Kao što znate, tri meseca smo radile naporno. Ove igračice su samim plasmanom na SP privukle svu moju pažnju i rešila sam da nemam svoje leto, nego da se posvetim njihovom napredovanju. Pokazale su jedan fanatičan rad u mnogim momentima i prosto mislim da možemo u budućnosti da beležimo dobre rezultate – istakla je Marina Maljković, selektorka ženske košarkaške reprezentacije.


Reprezentaciju je posetio i pozdravio prvi čovek kompanije “Vodavoda” Vojin Đorđević.


-Vodavoda je već dugo godina uz sport, posebno uz košarku i možda smo naše najlepše trenutke doživeli upravo uz naše košarkaše. Svakako pratimo šta se sve lepo dešava u ženskoj košarci, sa našom sjajnom Marinom. Srećni smo da u ovom trenutku možemo da stanemo uz njih baš kada jedna mlada i nova generacija ide na Svetsko prvenstvo gde će sticati veliko iskustvo. Sigurni smo da će i ova generacija pod vođstvom Marine Maljković u budućnosti obradovati naciju – rekao je Vojin Đorđević.


Na put u Istanbul je krenulo 15 igračica. U Turskoj, naš nacionalni tim će odigrati utakmice protiv Bešiktaša i Emlaka.


Srbija će se na Svetskom prvenstvu u Sidneju takmičiti u grupi sa Kanadom, Japanom, Australijom, Malijem i Francuskom. U drugoj grupi su Sjedinjene Američke Države, Kina, Belgija, Bosna i Hercegovina, Koreja i Portoriko. Prvenstvo počinje 22. septembra. (Izvor: KSS)


Raspored utakmica i rezultati - Svetsko prvenstvo u košarci za žene 2022Datum: 12.09.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...