x

Protivnicima grb Nemanjića - Dejvis kup u Valensiji

Protivnicima grb Nemanjića - Dejvis kup u Valensiji Foto: TSS

Izabranici selektora Dejvis kup selekcije Srbije Viktora Troickog nalaze se u španskom gradu Valensija gde će se u okviru Grupe B Svetske grupe takmičenja 2022. za plasman u finalnu rundu boriti protiv domaćina Španije, Kanade i Južna Koreje.  


Boje Dejvis kup selekcije Srbije u Valansiji braniće: Miomir Kecmanović (33), Filip Krajinović (41), Laslo Đere (66), Dušan Lajović (92) i Nikola Ćaćić (62. u dublu na ATP listi).


 Dejvis kup 2022


Raspored mečeva i rezultati - Dejvis kup 2022


Održana je svečana večera Grupe B u Valensiji na kojoj su tradicionalno razmenjeni pokloni između igrača i selektora. Poklon koji su naši Dejvis kup reprezentativci i selektor našeg tima razmenili sa igracima i selektorima Španije, Koreje i Kanade  je grb Nemanjića


Razvitak Srbije kao države pratili su i njeni identifikacioni simboli. U osnovne spadaju dvoglavi orao u poletu i štit sa krstom i četiri znaka u obliku slova "C". Pre Nemanjića postojali su kraljevi Uroševići, Vojislavljevići, pre njih Vlastimirovići i tako dalje.,, do u daleku prošlost… Kao prvi od Nemanjića, Stefan je dotadašnje titularno ime Uroš zamenio imenom Stefan, tako da svi kasniji vladari iz loze Nemanjića, pored ličnog, imaju i ime Stefan. Prvi je počeo da nosi krunski venac. Simboli Nemanjića postoje uklesani u zidovima manastira Hilandar, poput rozeta i oslikani na odorama fresaka u manastirima...


Raspored mečeva i satnica u Valensiji za tim Srbije izgleda ovako: prvi meč Srbija igra protiv ekipe Španije 14. septembra, sledi susret sa Južnom Korejom dan kasnije (15. septembar) i sudar sa Kanadom 17. septembra 2022. Svi mečevi počinju od 16 časova po lokalnom vremenu  (srednje evropsko kome pripada i naša zemlja), igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. 


Troicki: Kao i uvek, naša ambicija je samo jedna, salatara i trijumf Srbije


Dva najbolja tima u svakoj grupi obezbediće nokaut fazu finala Dejvis kupa 2022. Žrebom za nokaut fazu izvučeni su četvrtfinalni rivali u kojima će se sudariti četiri pobednika grupa i četiri drugoplasirana tima iz grupnih takmičenja. 


Srbija ukoliko bude prva u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv drugoplasirane ekipe u grupi A, ukoliko Srbija ostvari drugo mesto u Grupi B u četvrtfinalu igraće protiv prvoplasirane selekcije u Grupi C. 


Sve faze finala 2022. igraće se na brzoj podlozi u zatvorenom. Domaćin finalne nedelje – nokaut faze (21-27. novembra 2022) Malaga ugostiće najboljih osam selekcija sveta u Palati sportova Hose Marija Martin Karpena. 


Datum: 12.09.2022. Autor: Neda Miletić

PROČITAJTE JOŠ...