x

Ivana Vuleta i Milica gardašević odletele do finala skoka udalj na EP u Minhenu

Ivana Vuleta i Milica gardašević odletele do finala skoka udalj na EP u Minhenu

Nakon što je srpski div, Armin Sinančević, prvog dana takmičenja ostvario neverovatan uspeh i osvojio srebrnu medalju u bacanju kugle, a Asmir Kolašinac zauzeo osmo mesto, plasman u finale Evropskog prvenstva u Minhenu u skoku udalj izborile su još dve naše atletičarke.

Milica Gardašević uspela je da izjednači svoj lični rekord u prvoj seriji kvalifikacija skoka udalj sa izuzetno jakim vetrom u grudi. Ona je skočila sjajnih 6,83 m (-1,5 m/s) i time postala jedna od dve atletičarke koje su uspele da preskoče kvalifikacionu normu od 6.75 m. Bolji rezultat od nje u kvalifikacijama imala je jedino Mihambo Malaika sa 6.99 m.

„Zadovoljna sam prolaskom u finale, pogotovo što sam izjednačila svoj lični rekord i već u prvoj seriji preskočila kvalifikacionu normu, nadam se što boljem rezultatu i plasmanu u četvrtak“, rekla je Milica.

Ivana Vuleta pobedila je u svojoj kvalifikacionoj grupi skokom od 6.67 m i tim skokom obezbedila sebi mesto u borbi za medalju.

Kvalifikacije su prošle, to je nekako najstresniji momenat u svakom takmičenju. Šalu na stranu, mislim da je bilo potrebno da ispoštujem šta je bilo dogovoreno. U prvom pokušaju sam prestupila, u drugom sam se odrazila pola metra pre daske da bih imala siguran skok. I treći skok sam skakala ne znam iz koga razloga. Bitno je da sam prošla, kvalifikacije su samo jedna od etapa do krajnjeg cilja. - Ja sam ovde iz meni posebno bitnog razloga, na Evropskom prvenstvu u Berlinu sam pre četiri godine odustala u finalu zbog rupture tetive i to je za mene jedan od najtežih poraza i povlačenja u mojoj sportskoj karijeri i to je nešto što me tišti i muči. Prosto to je nešto zbog čega sam ja danas ovde i zbog čega se takmičim u finalu. Ostaje da se odmorim i pripremim za finale”, zaključuje Vuleta.

Finale skoka udalj na programu je u četvrtak 18. avgusta od 21h.

Luka Trgovčević nažalost nije uspeo da izbori prolazak u polufinale trke na 110 m prepone, on je svoje takmičenje završio u kvalifikacijama rezultatom 14.01 s i zauzeo 21. mesto u Evropi.

Boško Kijanović hrabro se borio u polufinalu Evropskog prvenstva u trci na 400 m, on je u njegovoj grupi zauzeo sedmo mesto rezultatom 45.88 s, ali nažalost nedovoljno za finale.

Do kraja današnjeg dana očekuje nas finale skoka udalj u muškoj konkurenciji gde ćemo gledati našeg Lazara Anića od 21h, kao i finale trke na 5000 m Elzana Bibića. Pre toga Milana Tirnanić trčaće u polufinalu Evropskog prvenstva na 100 m od 20.35h.

Datum: 16.08.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...