x

Armin Sinančević vicešampion Evrope

Armin Sinančević vicešampion Evrope Foto: SAS

Neverovatna borba vodila se u finalu bacanja kugle na Evropskom prvenstvu u Minhenu!!!

Armin Sinančević vodio je od prve serije kada je kuglu bacio 21.07 m, potom je već u drugoj seriji bacio još dalje i zabeležio hitac od 21.24 m, a onda u četvrtoj seriji usledio je preokret, kada je  vođstvo preuzeo takmičar iz Hrvatske, Filip Mihaljević sa 21.53 m. Dok je drugo mesto zauzeo Tomaš Stanek iz Češke Republike sa 21.26 m, odnosno treće na kraju.

Armin je uzvratio i u petoj seriji bacio još dalje – 21.39 m i povratio se na drugu poziciju na kojoj je ostao do samog kraja. On je i u šestoj seriji zabeležio isti rezultat i još jednom pokazao svoju vrednost i neverovatnu formu!

„Presrećan sam zbog ove srebrne medalje, dan je krenuo jako dobro. Večeras u finalu se vodila prava borba u bacanju kugle, dali smo sve od sebe da ovoj divnoj publici prikažemo najbolje bacače kugle u Evropi i mislim da smo i uspeli u tome“, rekao je novi vicešampion Evrope, Armin Sinančević.

Asmir Kolašinac takodje je zauzeo fenomalno osmo mesto u Evropi rezultatom 20.15 m. 

„Nisam nezadovoljan, ostaje žal za možda malo boljim rezultatom, ali specifično je bilo kod ovog takmičenja što su ujutru bile kvalifikacije, a uveče odmah finale, pa se tehnički neke stvari nisu odvile kako treba, ali svoj cilj sam ostvario. Želja mi je bila da budem medju prvih osam, tako da sam to uspeo da ispunim i idemo dalje. Čestitke Arminu na sjajnom rezultatom, zaista neverovatan uspeh“, rekao je naš Asko.

Datum: 15.08.2022. Autor: Katarina Branković

PROČITAJTE JOŠ...