x

Rukometaši Srbije otputovali na XIX Mediteranske igre

Rukometaši Srbije otputovali na XIX Mediteranske igre Foto: RSS

Muška rukometna reprezentacija Srbije otputovala je na XIX Mediteranske igre. Izabranici selektora Tonija Đerone su nakon priprema u SC FSS u Staroj Pazovi i SC Šumice i odigrane kontrolne utakmice protiv juniorske selekcije Srbije krenuli put Orana. Naša selekcija će u okviru grupne faze odmeriti snage sa selekcijama Tunisa, Slovenije, Egipta i Italije.


Mediteranske igre 2022 održaće se u periodu od 25. juna do 05. jula 2022. godine, u Oranu (Alžir), u organizaciji Olimpijskog komiteta Alžira u saradnji sa Međunarodnim Olimpijskim komitetom (MOK). Rukometna takmičenja se na Mediteranskim igrama održavaju od 1967. godine u konkurenciji rukometaša izuzev 1971. godine, dok je u konkurenciji rukometašica na programu od 1979. godine izuzev 1983. godine.


Održan žreb za ekipne sportove na Mediteranskim igrama 2022


Srbiju će na Mediteranskim igrama predstavljati sledeći rukometaši: Milan Bomaštar (Ademar Leon, Španija), Vukašin Vorkapić (Ivri, Francuska), Milan Milić (Nant, Francuska), Uroš Borzaš (Feniks Tuluz, Francuska), Todor Jandrić (Kretej, Francuska), Uroš Kojadinović (Partizan), Uroš Pavlović (Dinamo), Milan Golubović (Dinamo), Veljko Popović (Partizan), Marko Vignjević (Minden, Nemačka), Mladen Šotić (Vojvodina), Stefan Petrić (Partizan), Ivan Popović (Nica, Francuska), Marko Milosavljević (Ademar Leon, Španija), Andrej Trnavac (Partizan).

Kapiten ekipe je Mladen Šotić.


Stručni štab naše selekcije čine Toni Đerona, trener Žikica Milosavljević, trener golmana Dimitrije Pejanović i fizioterapeut Vladimir Radulović.


Na PCR testiranju uoči puta pozitivan nalaz na korona virus dobio je Nemanja Ratković. Prema protokolima, put Alžira nije mogao da krene Miloš Grozdanić, koji je delio sobu sa Ratkovićem uprkos negativnom testu, ali se očekuje da će se ekipi pridružiti za pet dana.



XIX Mediteranske igre, Oran

Rukometaši

Grupa A – Tunis, Slovenija, Egipat, Italija, Srbija

Grupa B – Španija, Turska, Severna Makedonija, Grčka, Alžir  


Raspored utakmica naše selekcije na XIX Mediteranskim igrama

27. jun 2022. - Slovenija - Srbija

28. jun 2022. - Srbija - Egipat

30. jun 2022.  - Italija - Srbija

02. jul 2022. - Srbija - Tunis


Po dve prvoplasirane ekipe iz grupa obezbediće plasman u polufinale. Polufinalni dueli na programu su  4. jula, dok je finalni dan takmičenja 6. jul 2022. godine.


Datum: 23.06.2022. Autor: Rukometni savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...