x

Srbija direktno u četvrfinalu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva

Srbija direktno u četvrfinalu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva Foto: KSS

Seniorska muška 3x3 reorezentacija Srbije obezbedila je direktan plasman u četvrtfinale FIBA Svetskog prvenstva koje se održava u Antverpenu. Ovaj uspeh srpskog tima obezbeđen je nakon dve fantastične partije koje je drugog dana takmičenja pružila naša ekipa.


Svetsko prvenstvo u basketu 3x3 2022 održava se u periodu od 21. do 26. juna 2022. godine, u Antverpenu (Belgija), u organizaciji Košarkaškog saveza Belgije i Međunarodne košarkaše federacije - FIBA.


Srbija startovala sa dve pobede na FIBA 3x3 Svetskom prvenstvu


Prvi meč dana reprezentacija Srbije odigrala je na nivou prvog “nosioca” turnira. U izuzetno kvalitetnom meču poražena je ekipa Brazila rezultatom 22:7. 


Konačno je od prvih sekundi utakmice naša ekipa pokazala potpunu dominaciju na terenu, kako u odbrani tako i u napadu. Na prvom TV tajm-autu (posle tri minuta igre), Srbija je vodila 8:4, a posle pet minuta igre prednost je iznosila 16:5. Pored izuzetne efikasnosti u napadu, prikazana je i izuzetna odbrana protiv veoma čvrste reprezentacije Brazila. Najefikasniji u 3x3 timu Srbije bio je Stojačić sa 8 poena (1 “dvojka”), dok su ga pratili Branković sa 6 (2), Vasić sa 5 i Majstorović sa 3 (1) poena.



Francuska je bila drugi protivnik dana i poslednji protivnik u grupnoj fazi takmičenja. Ponovo je 3x3 reprezentacija Srbije pružila odličnu partiju, u kojoj je tim Francuske imao vođstvo samo u prvim minutima meča – 4:3. Već na prvoj pauzi (TV tajm-autu) nakon tri minuta igre, Srbija je imala prednost 8:5, koju je odličnom igrom održavala i povećavala iz minuta u minut, za konačan trijumf rezultatom 22:15.


Najraspoloženiji u napadu ovoga puta bio je Majstorović sa 7 poena (3 “dvojke”), dok su Vasić i Branković postigli po 6 poena, a Stojačić 3.



Ovim trijumfom 3x3 reprezentacija Srbije završila je grupnu fazu bez poraza i na prvom mestu u grupi, što joj je obezbedilo direktan plasman u četvrtfinale. Preostale dve ekipe koje odlaze u osminu finala iz grupe A znaće se tokom dana.


Reprezentacija Srbije će svoj četvrfinalni meč igrati u subotu 25. juna od 17.00 sati, a protivnik će joj biti pobednik meča osmine finala između drugoplasirane ekipe u grupi C i trećeplasirane ekipe u grupi B.


Grupu C sačinjavaju ekipe Letonije, Holandije, Poljske, Kine i Japana, dok su u grupi B ekipe Litvanije, Nemačke, Mongolije, Čilea i Kineskog Tajpeja.


Sve mečeve sa FIBA 3x3 Svetskog prvenstva u Antverpenu možete pratiti na zvaničom sajtu FIBA 3x3 Svetskog prvenstva, ali i na oficijelnom “ju-tjub” kanalu FIBA 3x3.


Direktni prenosi čitavog prvenstva biće dostupni i na kanalima Sport Kluba (SK 1). (Izvor: KSS)


Datum: 23.06.2022. Autor: KSS

PROČITAJTE JOŠ...