x

Održan žreb za ekipne sportove na Mediteranskim igrama 2022

Održan žreb za ekipne sportove na Mediteranskim igrama 2022

Održan je žreb za ekipne sportove na Mediteranskim igrama u Oranu koje će se održati u Alžiru. Mediteranske igre održaće se od 25. juna do 05. jula 2022. godine. Naši sportisti nastupiće u nekoliko ekipnih sportova, i to: vaterpolo, rukomet (muškarci), rukomet (žene), odbojka (muškarci) i odbojka (žene).


Na vaterpolo turniru učestvovaće ukupno 9 reprezentacija. Srbija, Grčka, Turska, Slovenija, Italija, Francuska, Španija, Crna Gora i Portugal boriće se za naslov prvaka Mediterana. U A grupi našle su se sledeće reprezentacije: Grčke, Turske, Italije i Španije. Naša reprezentacija igraće u B grupi zajedno sa Slovenijom, Francuskom, Crnom Gorom i Portugalijom.


Rukometni turnir igraće 10 zemalja podeljenih u dve grupe. U A grupi nalaze se: Tunis, Slovenija, Egipat, Italija i naša reprezentacija. U B grupi nalaze se: Španija, Turska, Severna Makedonija, Grčka i Alžir.


Rukometašice će se takmičiti u konkurenciji 8 nacionalnih timova podeljenih u dve grupe. U grupi A nalaze se: Španija, Tunis, Hrvatska i Alžir, dok grupu B pored naše reprezentacije, sačinjavaju još i Severna Makedonija, Portugalija i Turska.


Kod odbojkašica ukupno 11 reprezentacija učestvovaće na turniru i boriti se za najbolju ekipu Mediterana. u grupi A nalaze se: naša reprezentacija, Hrvatska i Francuska. U grupi B nalaze se: Grčka, Severna Makedonija, Tunis i Egipat. U grupi C nalaze se: Turska, Španija, domaćin Alžir i Italija.


Isti broj ekipa nastupiće i na muškom odbojkaškom turniru. U grupi A nalaze se: Italija, Severna Makedonija i Egipat. U grupi B nalaze se Grčka, Alžir, Francuska i Turska. U grupi C nalaze se: Španija, Hrvatska, Tunis i naša reprezentacija.


Mediteranske igre 2022 počinju 25. juna, a naš tim sačinjava više od 150 sportista. (Izvor: OKS)


Datum: 02.06.2022. Autor: OKS

PROČITAJTE JOŠ...