x

Novak Đoković sigurnom igrom do četvrtog kola RG 2022

Novak Đoković sigurnom igrom do četvrtog kola RG 2022

Prvi teniser sveta, Novak Đoković je nastavio svoj put na Rolan Garosu još jednom rutinskom pobedom, pa je tako nakon Jošihita Nišioke i Aleks Molčana, u trećem kolu bio bolji i od  32-godišnjeg Slovenca Aljoža Badena, sa kojim je do sada u karijeri igrao tri puta.


126. Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, poznatije kao Rolan Garos 2022 održava se u periodu od 16. maja do 05. juna 2022. godine, u Parizu (Francuska), u organizaciji Teniskog Saveza Francuske.


Đoković i Nadal u istom delu žreba Rolan Garosa 2022



Isti duel, u istoj fazi turnira, na istom terenu sa istim ishodom. Skor 6-3, 6-3, 6-2 u korist Novaka Đokovića, bio je simetričan sa onim iz 2016. godine, a da li će trijumf poslužiti kao Đokovićev srećan znak u pohodu za trećom titulom Rolan Garosa, biće jasno u narednih 10-ak dana.


Đoković je dopustio samo sedam poena protivniku na svoj prvi servis, uz devet asova, a osvojio je i 72 odsto poena pri drugom servisu. Novakov forhend je bio posebno opasan za protivnika jer je sa tog krila "ubrao" 24 vinera, dok je 13 od 17 poena osvojenih na mreži omogućilo savršeno zaokružen učinak.



Izjava nakon meča, Novak Đoković:

"To je subjektivno. Ne možete da odigrate savršen meč, ali uvek pokušavate da igrate blizu savršenstva. Imam velika očekivanja na svom nivou svakog dana, kad god uđem na teniski teren, kada sam na treningu, da pokušam da igram svoj agresivni tenis. Nije uvek moguće, ali danas sam zaista dobro prošao." i dodao: „Odrastao sam u Srbiji igrajući dosta na ovoj podlozi (šljaci). Ali svi turniri su različiti. Ovde u Parizu su tereni savršeni. To je veoma visok standard, to je jedan od najvećih turnira na svetu, tako da je motivaciju lako pronaći.”


Sledeći protivnik, Novaka Đokovića na RG, u četvrtom kolu, je 15. nosilac Argentinac Dijego Švarcman.


Đoković nije ispao pre četvrtfinala u Parizu čak 13 godina, a njegov naredni protivnik, čije su poslednje sezone bile pune povreda, imaće težak zadatak da ostvari prvu pobedu u međusobnim duelima, budući da je Novak bio uspešniji u prethodna četiri međusobna duela.


Datum: 27.05.2022. Autor: MS

PROČITAJTE JOŠ...