x

Đoković i Nadal u istom delu žreba Rolan Garosa 2022

Đoković i Nadal u istom delu žreba Rolan Garosa 2022

U četvrtak uveče u Parizu, bogovi žrebanja su rekli svoje. Sada je vreme da igrači urade svoje - muški singl sa 128 igrača počeće da se igra u nedelju na Rolan Garosu.


126. Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, poznatije kao Rolan Garos 2022 održaće se u periodu od 16. maja do 05. juna 2022. godine, u Parizu (Francuska), u organizaciji Teniskog Saveza Francuske.


Branilac titule Novak Đoković i 13-struki šampion Rolan Garosa Rafael Nadal su u poziciji za moguće blokbaster četvrtfinale u Parizu 2022. godine, budući da se nalaze u istoj četvrtini žreba ovogodišnjeg Rolan Garosa.


Prvi teniser sveta Novak Đoković je postao prvi čovek u istoriji koji je prošle godine pobedio Nadala na Rolan Garosu kada je u epskom polufinalu pobedio Španca.


Nadal i Đoković su se sastali devet puta na Rolan Garosu, a Španac je pobedio u sedam od devet susreta.


Međutim, par ulazi u žreb sa očekivanjima na suprotnim krajevima spektra. Prvi nosilac Đoković je pun nade nakon što je u Rimu obezbedio svoju prvu titulu u sezoni, dok je 5. nosilac Nadal u trci sa vremenom u nadi da će svoju povređenu levu nogu dovesti u formu.


Samo jedan od ove dvojice, najvećih favorita, ovogodišnjeg Rolan Garosa, može do finala u Parizu.


Datum: 20.05.2022. Autor: /

PROČITAJTE JOŠ...