x

Đoković sigurnom igrom do trećeg kola RG

Đoković sigurnom igrom do trećeg kola RG

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, sigurnom igrom stigao je do trećeg kola Rolan Garosa, po 17. put u svojoj karijeri. U drugom kolu RG, Đoković je bio bolji od Aleksa Molčana, koga sada trenira njegov bivši saradnik Marijan Vajda.


126. Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, poznatije kao Rolan Garos 2022 održava se u periodu od 16. maja do 05. juna 2022. godine, u Parizu (Francuska), u organizaciji Teniskog Saveza Francuske.


Đoković i Nadal u istom delu žreba Rolan Garosa 2022


Samo četiri gema prepuštena u prvom kolu, prvi teniser sveta bio je na sličan način dominantan i u sredu sve dok ga napeta završnica nakratko nije usporila na putu do pobede od 6-2, 6-3, 7-6 (4) protiv Slovaka Aleksa Molčana na stadionu Suzanne-Lenglen.



38. teniser sveta Molčan nedavno je  angažovao Marijana Vajdu u svoj tim. Prepoznaćete ime jer je Vajda bio sastavni deo trenerske komponente za većinu Đokovićevih grend slem titula. Čak je i Đoković pre ovog meča priznao da mu je malo neprijatno zbog intrigantne trenerske dinamike za ovaj okršaj.


Đoković i Vajda razišli su se prijateljski u martu, a prvi nosilac je rekao da „nije bilo lako“ zamisliti Vajdu u suprotnom boksu. Molčan je dao sve od sebe, ali Vajdin rezervoar znanja o Đokoviću nije mogao da iznudi iznenađenje na ovom meču.


„Veoma poštujem Aleksa, koji je specijalista za šljaku“, rekao je Đoković, koji u trećem kolu igra protiv Aljaza Bedenea. „Nadam se da je ovo prvi i poslednji put da igram protiv protivnika kojeg trenira Marijan Vajda."


Pobedom u drugom kolu RG, Novak je zabeležio sedmu uzastopnu pobedu na šljaci i devetu uzastopnu pobedu na Rolan Garosu. Branilac titule, Novak Đoković, pomerio je ukupan broj pobeda na Rolan Garosu na 83, što je njegov najbolji rezultat na bilo kom turniru, ispred Australijan opena (82), US Opena (81) i Vimbldona (79).


Datum: 25.05.2022. Autor: MS

PROČITAJTE JOŠ...