x

Rukometaši Radničkog sa Šapčanima za izlazak na evropsku scenu

Rukometaši Radničkog sa Šapčanima za izlazak na evropsku scenu

Kucnuo je čas da rukometaši Radničkog prikažu svu raskoš talenta koji poseduju, požrtvovanost i glad za pobedama koja ih krasi cele sezone u želji da ostvare cilj kome su se nadali od starta sezone, plasman na jedno od prva četiri mesta i učešće u jednom od evropskih kupova. Protivnik na tom putu je ekipa sa velikim rukometnim rejtingom, bivši dvostruki prvak Evrope, šabačka Metaloplastika, koja sa istom željom dolazi na duel u subotu 28. maja u SBB dvoranu Jezero u susretu poslednjeg, 14. kola plej-ofa Arkus lige. U prvoj utakmici doigravanja, subotnji rivali su remizirali na vrućem terenu u Šapcu rezultatom 23:23.

Imamo veliku šansu da ovu sjajnu sezonu privedemo kraju za nas na najbolji mogući nacin, a to je pred domaćim navijačima i pobedom odvedemo klub u Evropsko leto, a takodje i zauzmemo treće mesto u Arkus ligi, što bi bio neverovatan uspeh, jer bi iza nas ostaviti mnogo klubova koji su istorijski i rezultatski daleko ispred, makar za sad. Motiva ima na pretek i verujemo da će nas voditi ka pobedi jer više ništa ni igrački ni sistemski ne možemo da promenimo. Ostala je ta jedna utakmica i nema se vremena za neke velike taktičke promene. Oslonićemo se na ono što nas je krasilo cele sezone, a to je ta želja i ogromna energija koju izvlačimo iz sebe na svakoj utakmici. Međusobni dueli Radničkog i Metaoplastike su jako zanimljivi, ove godine smo bili uspešniji, svaka utakmica je bila gotovo indentična, gde je do samog kraja bio egal i odlučivala je jedna ili dve lopte. Isti scenario očekujemo u subotu i zato pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju da zajedno odvedemo Radnički u Evropu, najavio je odlučujući meč za evropsku premijeru kapiten Miloš Prodanović.

Početak utakmice je zakazan za 18 časova, a sudijski par će činiti Boriša Milosavljević i Danijel Trivković iz Beške.   

Za navijače Radničkog i ljubitelje rukometa je obezbeđen direktan prenos na drugom programu Radio Televizije Srbije, kao i video link:


Datum: 26.05.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...