x

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda obeležava jubilej – 50 godina od osnivanja

Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda obeležava jubilej – 50 godina od osnivanja

Sport na braniku čovečnosti“ – prvih 50 godina, je monografija Saveza koja je napravljena povodom obeležavanja 50 godina od osnivanja Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda. Tim povodom, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ 26. maja sa početkom u 12h, biće održana promacija knjige i biće pušten premijerno kratki film o radu, razvoju i uspesima našeg saveza.


U Sali centra za kulturu „Vlada Divljan“, u prisustvu predstavnika Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda, poslovnih saradnika, prijatelja, korisnika, trenera i medija, planirano je čitanje zanimljivih delova monografije i uživanje uz  filmsku projekciju. Na ovaj način tj. programom je skrenuta pažnja na značaj ideja, napora, posvećenosti i rezultata za stvaranje i oblikovanje današnjeg Saveza.


Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda osnovan je 1970. godine. Pored redovnih programskih sadržaja Savez u toku godine realizuje samostalno ili zajedno i  u partnerstvu sa odgovarajućim organizacijama i institucijama još projekata. Najraznovrsniji sadržaji Saveza kreirani su i rade se uz primenu stručnih metoda i prilagođen potrebama i mogućnostima korisnika. Oni su otvoreni i okupljaju decu predškolskog i školskog uzrasta, srednjoškolce i studente, zbrinute u ustanovama socijalne ili zdravstvene zaštite i one koji su u uslovima porodičnog smeštaja, članove brojnih klubova i organizacija osoba sa invaliditetom. A u isto vreme sve je prisutniji kao učesnik, ali pokretač akcija humanitarnog karaktera što nam govori da je misija solidarnosti došla do izražaja.


Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda nastavlja da se razvija, prezentuje i afirmiše sportske, moralne i društvene vrednosti naše prestonice i u zemlji i u inostanstvu.


Sport na braniku čovečnosti – prvih 50 godina, čine da rad Saveza bude prepoznatljiv u ovom delu Evrope.


Datum: 25.05.2022. Autor: Jelena Radivojević

PROČITAJTE JOŠ...