x

Netflix i Francuska televizija prave dokumentarac o Tur de Fransu 2022

Netflix i Francuska televizija prave dokumentarac o Tur de Fransu 2022

Netflix ulazi u saradnju sa A.S.O. da napravi dokumentarnu seriju o Tur de Fransu 2022, uz učešće Francuske televizije. 


Tradicionalna biciklističa trka Tur de Frans 2022 (Biciklistička trka oko Francuske) održaće se u periodu od 01. do 24. jula 2022. godine, u Francuskoj, u organizaciji Amaury Sport organizacije.


U produkciji Quadbox-a, u zajedničkom poduhvatu QUAD-a i Box to box Films (Drive to Survive), serijal će pratiti putovanje 8 timova koji učestvuju u najtežoj biciklističkoj trci.


Strava objavila zvanično partnerstvo sa Tur de Fransom


Dokumentarac će se sastojati od 8 epizoda od po 45 minuta, serija će što bliže pratiti sve aktere Tur de Fransa, od biciklista do menadžera timova, kako bi gledaoci razumeli višestruke uloge trke koja je postala pravi međunarodni simbol, a koja se prenosi u 190 zemalja. Biće otkriven tzv. bekstejdž osam legendarnih timova, od pripremne faze do cilja:  AG2R Citroën Team, Alpecin-Fenix, BORA-hansgrohe, EF Education-EasyPost, Groupama-FDJ cycling Team, Ineos Grenadiers, Team Jumbo-Visma and Team Quick-Step Alpha Vinyl.


Iann Le Moenner, generalni direktor A.S.O.: „Ponosni smo na ovo partnerstvo sa Netflix-om, Francuskom televizijom i Tour de France timovima, koje će fanovima ponuditi jedinstveno uranjanje iza scene. Kroz narativni pristup, koji je dodatak samom takmičenju, javnost će moći da otkrije kako Tur de Frans predstavlja krajnji izazov za takmičare; posebno u smislu patnje, pomeranja svojih granica i timskog duha. Ovaj projekat je deo naše ukupne ambicije da naš sport učinimo dostupnijim i upoznamo još širu publiku.”


Laurent-Eric Le Lai, sportski direktor u France Televisions: „Kao istorijski partner i emiter Tur de Fransa, sa zadovoljstvom učestvujemo u ovom projektu koji će svima omogućiti da iskuse deo svakodnevnog života šampiona i timova. To je dodatak onome što radimo svake godine tokom trke i verujemo da će privući još veću publiku ovom prelepom događaju.”


Datum: 24.05.2022. Autor: MS

PROČITAJTE JOŠ...