x

Novak Đoković sigurnom igrom nastavio niz pobeda u prvom kolu RG

Novak Đoković sigurnom igrom nastavio niz pobeda u prvom kolu RG

Prvi teniser sveta, Novak Đoković, nikada u svojoj karijeri nije izgubio u prvom kolu RG, niz od 18-0 produžio je odlučnom igrom u ponedeljak.


126. Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, poznatije kao Rolan Garos 2022 održava se u periodu od 16. maja do 05. juna 2022. godine, u Parizu (Francuska), u organizaciji Teniskog Saveza Francuske.


Branilac titule Novak Đoković započeo je svoju kampanju na Rolan Garosu onako kako je inače završava: suočivši se sa rivalom iz Japana, na terenu Filip-Šatrije.


Novak Đoković, najbolji teniser sveta, po nekima, imao je jači trening u prvom kolu Rolan Garosa protiv japanskog rivala Jošihita Nišioke koga je savladao u maksimalna tri seta, 6:3, 6:1, 6:0 za tačno dva sata igre.


Nakon meča, prvi teniser sveta i branilac titule, Novak Đoković izjavio je: "Mislim da mora da bude zadovoljan početkom meča, dok se ja stvarno nisam navikao i nekako prilagodio njegovoj igri. On je veoma brz, jedan od najbržih igrača na turneji, a uslovi su bili prilično spori, lopta se nije odbijala. I jednostavno je bilo teško probiti, tako da je prvi set bio veoma blizu. Zaista sam krstario kroz drugi i treći, kada sam počeo malo više da prolazim kroz loptu. Moram da budem zadovoljan generalno." i dodao: „Naravno, uvek očekujem najviše od sebe, tako da uvek mogu bolje, ali to je bio veoma dobar početak turnira."


Đoković će se u drugom kolu sastati sa boljim iz duela između Aleksa Molčana, koga trenira njegov bivši saradnik Marijan Vajda, i Federika Korije.


Đoković i Nadal u istom delu žreba Rolan Garosa 2022


Datum: 23.05.2022. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...