x

Kragujevac protiv Šapca za rukometni primat

Kragujevac protiv Šapca za rukometni primat Foto: SPD Radnički

Poznata je činjenica da svako vreme nosi svoje heroje, pa tako je i u sportu. Decenijama unazad Šabac je prepoznatljiv kao grad rukometa, iznedrivši nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope, ekipu Metaloplastike, kao i ekipu Medicinara koja predstavlja neizostavan faktor u ženskom rukometu.

U poslednje vreme, naročito u prethodne dve sezone, grad Kragujevac i RK Radnički pretenduje da na domaćoj rukometnoj sceni preuzme primat sportskim rivalima iz grada na Savi, kako u organizacionom, tako i u rezultatskom smislu. Voljom žreba naredni vikend prvenstva Arkus lige će obeležiti svojevrstan duel ekipa iz pomenutih gradova na radost rukometnih sladokusaca, u kome će ekipe iz prestonice Šumadije pokušati da osvoje ceo plen 

Prvi od dva međusobna duela će biti odigran u subotu 26.marta u sali Gimnazije, gde će bivši dvostruki šampion Evrope ugostiti zahuktali Radnički :

Utakmica u Šapcu dolazi nakon jednonedeljne EHF pauze i biće zanimljivo kako će obe ekipe ući u dalji tok takmičenja. Što se tiče naše ekipe, momci su trenirali i znamo šta nas čeka na jednom od najtežih gostovanja i nadam se da ćemo održati visok nivo kvaliteta i zadržati visoko mesto na tabeli koje smo mukotrpno stekli. Za mene kao rođenog Šapćanina je duel sa Metaloplastikom poseban motiv. U prethodnim, kao i u ovoj sezoni sam imao dosta uspeha u nadmetanjima sa njima, pa ne bih da kvarim taj niz. Ovaj susret bi mogao odlučiti konačan plasman i Radničkom doneti poziciju koju pred start prvenstva niko nije mogao da zamisli. Motiva ima napretek i uz dovoljno snage i znanja, nadam se novim bodovima, najavio je derbi kola u Šapcu šef stručnog štaba Đorđe Teodorović.

Samo dan kasnije, na parket hale Zorka će istrčati rukometašice Radničkog koje će u direktnom duelu sa ekipom Medicinara pokušati da se trijumfom približe na korak do plej ofa :

Prevashodni cilj sa starta prvenstva, da budemo stabilan superligaš smo već ostvarili, a ukazanu priliku da se po drugi put zaredom plasiramo u plej of ćemo probati da iskoristimo koliko već na gostovanju Šapčankama. Ekipa Medicinara predvođena sjajnom Anom Radović koja je alfa i omega nedeljnog rivala je znala da skine skalp mnogim favoritima, pogotovo na svom terenu. Naša ekipa je spremna, idemo da se nadigravamo i da eventualnim trijumfom povećamo šansu za plasman u doigravanje Arkus lige, kao i da uz dobar rezultat muške selekcije dignemo Kragujevački rukomet stepenicu više, jasan je šef struke Rodoljub Kurandić.


Datum: 23.03.2022. Autor: SPD Radnički

PROČITAJTE JOŠ...