x

Otvorena nova streljana u Pirotu

Otvorena nova streljana u Pirotu Foto: SSS

Streljaštvo na jugu Srbije je dobilo novi zamajac za razvoj.


U Pirotu je danas otvorena nova streljana za vazdušno oružje, u okviru dvonamenskog objekta, koje služi kao sklonište i prostor za rad strelaca. Nosilac projekta bio je Grad Pirot.


Domaćini iz Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ su na svečanom otvaranju , između ostalih, ugostili predstavnike lokalne samopuprave i delegaciju Streljačkog saveza Srbije u kojoj su bili šef stručnog štaba Dragan Donević i olimpijka Andrea Arsović.


Streljana je zvanično otvorena time što su gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i Andrea Arsović ispalili po jedan metak u metu.


-Tradicija streljaštva u Pirotu je duga više od jednog veka. Po raspoloživim podacima prva streljačka družina u gradu je osnovana 1881.godine. Međutim, dugo nismo imali adekvatne uslove za rad. Izuzetno smo zahvalni gradskoj upravi i gradonačelnku Vladanu Vasiću,  koji su se angažovali da nam omoguće da dobijemo  novu streljanu. Pirotski strelci sada imaju najbolje uslove za rad u istoriji. To će nam mnogo značiti u nastojanjima da omasovimo streljaštvo u gradu i što više mladih okrenemo ka našem sportu  – poručio je Dragan Radulović, direktor Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“.


Streljana ima sve prateće prostorije, deset streljačkih mesta, dve elektronske mete, od kojih je jednu klubu na korišćenje pre dve godine ustupio Streljački savez Srbije.


Arsovićeva i Donević se iz Pirota vraćaju sa izuzetno lepim utiscima o novom objektu.

 

-Streljana je odlično opremljena. Objekat ima sve što je potrebno ne samo za adekvatan rad pirotskog kluba, već i da ovde organizujemo pripreme reprezentacije, o čemu ćemo razmišljati u predstojećem periodu – kazao je Dragan Donević.


Pre ceremonije otvaranja za delegaciju SSS je organizovan prijem u Skupštini grada, na kome je Andrea Arsović gradonačelnku Vasiću uručila uramljenu fotografiju srpskih olimpijaca iz Tokija. Vasić je od kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ na poklon dobio pušku.


Datum: 16.03.2022. Autor: Streljački savez Srbije

PROČITAJTE JOŠ...