x

Potpisan protokol o saradnji Arena Channels Group i Sportskog saveza Srbije

Potpisan protokol o saradnji Arena Channels Group i Sportskog saveza Srbije Foto: Arena sport

​Izgradnja novih sportskih terena za takozvane male sportove, kao i njihova promocija na kanalima TV Arena sport u narednom periodu, glavne su stavke protokola o međusobnoj saradnji između kompanije Arena Channels Group i Sportskog saveza Srbije.

Potpisnici ovog ugovora su generalni direktor kompanije Arena Channels Group, Nebojša Žugić i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek koji su istakli da će benefiti od zajedničkog ulaganja u sport i sportsku infrastrukturi biti ogromni.

"Hvala TV Arena sport što je ušla u ovaj projekat sa nama. Naš zajednički motiv je da odvučemo decu u sportske dvorane i na terene, a odvojimo ih od kompjutera i mobilnih telefona. Imamo sjajnu podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji su prepoznali važnost onoga što mi radimo i hvala im na tome", rekao je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Idejni tvorac ove akcije koja će omogućiti deci i omladini širom Srbije da razvijaju sportski duh je direktor Arena Channels Group, Nebojša Žugić koji je rekao da će prvi ovakav teren biti izgrađen na Novom Beogradu.

"Arena Channels Group kao društveno odgovorna kompanija ima cilj da promoviše sport, a u Sporstkom savezu Srbije smo prepoznali idealnog partnera. Imamo pomoć i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i uz tu simbiozu ćemo uspeti da stimulišemo omladinu da se vrati sportu. U kraju gde živim, a to je naselje Mileva Marić Ajntštajn stanuje oko 5.000 ljudi, a nema nijedan teren za sport i tako se kod mene rodila ideja da se pokrene ova akcija. Prvi teren ćemo uraditi upravo tamo, a zatim je plan da se napravi jedan u Studentskom gradu u Beogradu, a kasnije i na drugim mestima širom zemlje. Zato pozivam društevno odgovorne kompanije da nam se pridruže i da zajedno pomognemo razvoju sporta u Srbiji, a mi ćemo kao medijski partner biti tu da pored vrhunskog sportskog sadržaja koji imamo na našim kanalima, ispratimo i dešavanja u svim "malim" sportovima", rekao je Žugić.

Datum: 16.03.2022. Autor: Veljko Žugić

PROČITAJTE JOŠ...