x

Nevena Ignjatović i Marko Vukićević predstavljaju Srbiju na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu

Nevena Ignjatović i Marko Vukićević predstavljaju Srbiju na Zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu

Nakon završenog kvalifikacionog ciklusa, takmičari u alpskom skijanju Nevena Ignjatović i Marko Vukićević, predstavljaće Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.


Zimske Olimpijske igre 2022 održaće se u periodu od 04. do 20. februara 2022. godine, u Pekingu (Kina), u organizaciji Organizacionog komiteta i Međunarodnog Olimpijskog komiteta (MOK).


Kvalifikacioni period za Zimske olimpijske igre završen je u ponedeljak, 17. januara 2022. godine, nakon čega su nadležne međunarodne sportske federacije objavile liste kvalifikovanih sportista i dodeljenih kvota po zemljama. Nakon objavljenih lista, u skladu sa internim kriterijumima za nastup sportista Srbije na Zimskim olimpijskim igrama Peking 2022 koje je doneo Izvršni odbor OKS na početku kvalifikacionog perioda, dvoje sportista Srbije uspelo je da ostvari pravo nastupa na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama.


Sportisti koji su svojim rezultatima ostvarili kriterijume za nastup na ZOI su dvoje iskusnih takmičara u alpskom skijanju, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević.


Olimpijsko primirje na Zimskim Olimpijskim igrama 2022


Nevena Ignjatović, kojoj će ovo biti četvrte Olimpijske igre na kojima će nastupati, će predstavljati Srbiju u ukupno tri discipline, a to su spust, superveleslalom i alpska kombinacija.


Marko Vukićević je naš najbolji alpski skijaš kome ovo, takođe, nisu prve Olimpijske igre na kojima nastupa. On je prvi put Srbiju predstavljao 2014. godine u Sočiju, nakon čega je našu zemlju predstavljao i četiri godine kasnije u Južnoj Koreji. U Pekingu će nastupati u dve discipline, u superveleslalomu i u spustu.


Šef Misije OKS za ZOI Peking 2022 Nataša Janković rekla je da se pripreme za nastup naše delegacije na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama privode kraju, kao i da se kroz svakodnevnu komunikaciju sa organizacionim komitetom Igara nastoji da naši sportisti sigurno i bezbedno nastupe u Pekingu.


Prvi će na sneg u Pekingu izaći Marko Vukićević u disciplini spust, koja će se održati drugog dana takmičenja (6. februar), rano ujutru u 04.00h po srpskom vremenu. Marko će svoj nastup na Igrama završiti dva dana kasnije u superveleslalomu koji, takođe, počinje u 04.00h ujutro.


Nevena Ignjatović će svoj prvi nastup imati 11. februara u superveleslalomu. Ta trka počinje u 04.00h. Nakon toga Nevena će na sneg ponovo izaći 15. februara, kada će nastupiti u spustu. Ova trka, takođe, počinje rano ujutro u 04.00h. Konačno, svoj nastup će završiti 17. februara u alpskoj kombinaciji u okviru koje će nastupiti najpre u spustu u 3.30h, a potom i u slalomu u 7.00h po našem vremenu. (Izvor: OKS)

Datum: 21.01.2022. Autor: OKS

PROČITAJTE JOŠ...