x

MOS saveznik TSS-a u realizaciji projekta Nacionalnog teniskog centra

 MOS  saveznik TSS-a u realizaciji projekta Nacionalnog teniskog centra
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primio je danas delegaciju Teniskog saveza Srbije  koju su predvodili generalni direktor Dušan Orlandić i predsednik Upravnog odbora TSS Toplica Spasojević. Orlandić je upoznao ministra s idejnim projektom nacionalnog teniskog centra koji je napravljen još 2008. godine, kao i s problemima na koje je Teniski savez nailazio u pokušaju da realizuje taj projekat.

Ministar Udovičić je objasnio da je ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan od prioriteta Ministarstva, ali da će dinamika obezbeđivanja sredstava za izgradnju nacionalnog teniskog centra i drugih sportskih objekata zavisiti od finansijske situacije u kojoj se država nalazi. Inicijalni predlog je da se, ukoliko finansijska situacija naredne godine bude povoljna, i ako se reše svi administrativni problemi, uđe u izgradnju Centra po fazama - počelo bi se od izgradnje samo otvorenih terena.

On je rekao da će Ministarstvo biti saveznik TSS u pronalaženju načina da Srbija dobije nacionalni teniski centar. "Investiranje u sportsku infrastrukturu nije samo ulaganje u sport, već i investicija u poboljšanje imidža Srbije, jer sportski centri proizvode vrhunske sportiste koji su najbolji ambasadori naše zemlje", poručio je ministar.

Ministarstvo je spremno da, u saradnji s Teniskim savezom i Gradom Beogradom, reši sve administratvne probleme na koje nailazi projekat izgradnje.

Predlog je TSS da se Nacionalni teniski centar izgradi kod Hale sportova na Novom Beogradu, i da u njegovom sastavu bude 10 otvorenih i pet zatvorenih terena, smeštajni kapaciteti za najbolje juniore, teretana, medicinski blok i kongresni centarDatum: 27.03.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...