x

CEFL Bowl XI: Vukovima izmakao trofej u poslednjim sekundama

CEFL Bowl XI: Vukovima izmakao trofej u poslednjim sekundama

Šampion Centralnoevropske lige u američkog fudbalu (CEFL) je ekipa „Giants” iz Graca koja je finalnom meču – CEFL Bowl XI – pobedila „SBB Vukove” iz Beograda u poslednjim sekundama meča sa 52 : 49!

„Vukovi” su samo minut pre kraja finala imali prednost jednog poseda lopte i gotovo sigurno trofej u svojim rukama. Bilo je 49 : 44 za Beograđane, ali su dve sumnjive sudijske odluke prilikom presečenih pasova, najpre Marka Batesa a potom i Džona Uribea, „pogurale” Austrijance ka nova četiri pokušaja u crvenoj zoni „Vukova” i uneli neizvesnost u krajnji ishod meča.

Ono čega su se svi navijači „Vukova” i plašili – dogodilo se. Na svega nekoliko sekundi pre kraja, a u svom četvrtom pokušaju za gol, igrač „Giantsa” s brojem 11 Maksimilijan Hardi (Maximilian Herdey) bukvalno je preskočio „bedem” ispred sebe i doveo svoju ekipu do šampionske titule.

Taktičko nadmudrivanje i prava „rezultatska klackalica” mogli su da se uoče od samog početka meča. „Rafalna paljba” u Gracu viđena je u prvom poluvremenu, kada je postignuto čak osam tačdaunova – po dva Simović i Vašington. „Vukovi su za poen bili bolji, otišavši na odmor pri rezultatu 28 : 27. Prednost su zadržali i nakon treće četvrtine, kada je na semaforu bilo 42 : 37.

„Vukovi” su tako drugu godinu zaredom propustili priliku da vrate trofej u Beograd. Od osnivanja CEFL-a osvojili su šest pehara (2007, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014), a prošle godine titulu je izborila ekipa „GAT Dukes” iz Novog Sada.

Datum: 04.07.2016. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...